Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στις 54,4 μονάδες ο PMI τον Μάιο 2022 - Χαμηλότερα των εκτιμήσεων

Ευρωζώνη: Στις 54,4 μονάδες ο PMI τον Μάιο 2022 - Χαμηλότερα των εκτιμήσεων
Κατώτερη των εκτιμήσεων ήταν η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο
Κατώτερη των εκτιμήσεων ήταν η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάιο, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της S&P Global.
Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της Ευρωζώνης (PMI) έφτασε στο 54,4 τον Μάιο έναντι προσδοκιών για 54,9 μονάδες και 55,5 τον προηγούμενο μήνα, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.
Ο δείκτης PMI Υπηρεσιών του μπλοκ υποχώρησε απότομα στο 56,3 τον Μάιο έναντι 57,5 ​​που αναμενόταν και 57,7 τον Απρίλιο, σε χαμηλά δύο μηνών.
Ο S&P Global Eurozone PMI Composite υποχώρησε στο 54,9 τον Μάιο έναντι 55,3 που ανέμεναν οι αναλυτές και 55,8 τον περασμένο μήνα, σε χαμηλά διμήνου.

Η ζήτηση για υπηρεσίες αντισταθμίζει την περιορισμένη μεταποιητική δραστηριότητα

Ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος  της S&P Global σημείωσε ότι «η οικονομία της ευρωζώνης παρέμεινε ενθαρρυντικά ανθεκτική στην ανάπτυξη τον Μάιο, καθώς το πλήγμα στον μεταποιητικό τομέα αντισταθμίστηκε από τη δυναμινή στον τομέα υπηρεσιών».
«Παρόλο που τα εργοστάσια εξακολουθούν να αναφέρουν εκτεταμένους περιορισμούς προσφοράς και μειωμένη ζήτηση για αγαθά εν μέσω αυξημένων πιέσεων στις τιμές, η οικονομία ενισχύεται από τη συσσωρευμένη ζήτηση για υπηρεσίες, καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία καταργούνται.
Ο Μάιος σημείωσε περαιτέρω αύξηση των δαπανών για τον τουρισμό και ειδικότερα την αναψυχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->