Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Παγκόσμιο ζήτημα ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ο Putin θέλει να εξαφανίσει μια κουλτούρα

Biden (ΗΠΑ): Παγκόσμιο ζήτημα ο πόλεμος στην Ουκρανία - Ο Putin θέλει να εξαφανίσει μια κουλτούρα
Το Διεθνές Δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει πάντα να προστατεύονται είπε ο Biden
Σχετικά Άρθρα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένα παγκόσμιο και όχι ευρωπαϊκό ζήτημα υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden κατά την ομιλία του στη διάσκεψη της Ομάδας «Quad», στην οποία συμμετέχουν ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία και Αυστραλία με κύριο αντικείμενο τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή του Ινδο – Ειρηνικού.
Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του ότι οι ΗΠΑ θα σπεύσουν να υπερασπιστούν την Ταϊβάν σε περίπτωση που αυτή δεχθεί επίθεση από την Κίνα και ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Biden επισήμανε πως οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό των συμμάχων τους με απώτερο στόχο η ευρύτερη περιοχή του Ινδο- Ειρηνικού να είναι ελεύθερη και ανοιτή.
«Το Διεθνές Δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει πάντα να προστατεύονται ανεξάρτητα από του που αυτά παραβιάζονται στον κόσμο» είπε ο Biden.

Ο Putin προσπαθεί να εξαφανίσει μια κουλτούρα

Αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως στόχος του Vladimir Putin είναι να «εξαφανίσει» μια κουλτούρα.
«Ο βάρβαρος και απρόκλητος πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας προκάλεσε μια ανθρώπινη καταστροφή.
Μου φαίνεται πως ο Putin προσπαθεί να εξαφανίσει μια κουλτούρα.
Δεν στοχεύει πλέον σε στρατιωτικούς στόχους, αλλά κάθε σχολείο, κάθε εκκλησία, είναι σαν να προσπαθεί να εξαφανίσει την ουκρανική κουλτούρα και ο κόσμος πρέπει να το αντιμετωπίσει αυτό, και αυτό ακριβώς κάνουμε» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης