Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Η Ευρώπη οδεύει σε ύφεση, έρχεται ένας βίαιος χειμώνας

Citigroup: Η Ευρώπη οδεύει σε ύφεση, έρχεται ένας βίαιος χειμώνας
Μιλώντας στο παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, η CEO της Citigroup Frasier τόνισε ότι η «Ευρώπη βρίσκεται στη μέση των καταιγίδων από τις αλυσίδες εφοδιασμού, της ενεργειακής κρίσης αλλά και του πολέμου λόγω της γεωγραφικής της θέσης».

Σίγουρη ότι η Ευρώπη οδεύει σε ύφεση εμφανίστηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Citi Jane Frasier εξηγώντας ότι μια σειρά παραγόντων συμπεριλαμβανομένων του πολέμου στην Ουκρανία και της επακόλουθης ενεργειακής κρίσης έχουν αφήσει την Ευρώπη ευάλωτη σε μια σημαντική ύφεση.
Μιλώντας στο παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, η Frasier τόνισε ότι η «Ευρώπη βρίσκεται στη μέση των καταιγίδων από τις αλυσίδες εφοδιασμού, της ενεργειακής κρίσης αλλά και του πολέμου λόγω της γεωγραφικής της θέσης».
Ερωτηθείσα σχετικά δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την ύφεση. Ωστόσο, η πρόβλεψή της τον Οκτώβριο του 2021 για έναν «βίαιο χειμώνα» για τις αγορές αποδείχθηκε σε μεγάλο βαθμό ακριβής, με τα χρηματιστήρια να ξεκινούν ένα μεγάλο sell-off στις αρχές του 2022 με τις απώλειες να διευρύνονται μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, σύμφωνα με το CNBC υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν επιδείξει «περισσότερη ανθεκτικότητα» στην οικονομία, την αγορά εργασίας και μεταξύ των καταναλωτών» ενώ μπορεί ακόμη και να παρακάμψουν την ύφεση.
Ωστόσο σημείωσε ότι πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο η Fed θα εφαρμόσει τη στρατηγική της για αύξηση των επιτοκίων καθώς ο πληθωρισμός εκτινάσσεται ολοένα και πιο ψηλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης