Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Η ευλογιά των πιθήκων εξαπλώθηκε με το σεξ ομοφυλόφιλων ανδρών σε δύο πάρτι στην Ευρώπη

ΠΟΥ: Η ευλογιά των πιθήκων εξαπλώθηκε με το σεξ ομοφυλόφιλων ανδρών σε δύο πάρτι στην Ευρώπη
Η ευλογιά των πιθήκων δεν έχει προκαλέσει στο παρελθόν εκτεταμένα κρούσματα πέρα ​​από την Αφρική, όπου είναι ενδημική στα ζώα

Κορυφαίος σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περιέγραψε το πρωτοφανές ξέσπασμα της σπάνιας νόσου της ευλογιάς των πιθήκων στις ανεπτυγμένες χώρες ως «τυχαίο γεγονός» που μπορεί να εξηγείται από την επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά σε δύο πρόσφατες μαζικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη.
Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο Δρ. David Heiman, πρώην επικεφαλής του τμήματος έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, είπε ότι η κύρια θεωρία που μπορεί να εξηγεί την εξάπλωση της νόσου είναι η σεξουαλική μετάδοση μεταξύ ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών σε δύο ρέιβ πάρτι που έγιναν στην Ισπανία και το Βέλγιο.
Η ευλογιά των πιθήκων δεν έχει προκαλέσει στο παρελθόν εκτεταμένα κρούσματα πέρα ​​από την Αφρική, όπου είναι ενδημική στα ζώα.
«Γνωρίζουμε ότι η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί όταν υπάρχει στενή επαφή με τις δερματικές βλάβες κάποιου που έχει μολυνθεί και φαίνεται ότι η σεξουαλική επαφή έχει τώρα ενισχύσει αυτή τη μετάδοση», είπε ο Heiman.
Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική απόκλιση από το τυπικό μοτίβο εξάπλωσης της νόσου στην κεντρική και δυτική Αφρική, όπου οι άνθρωποι μολύνονται κυρίως από ζώα, όπως άγρια ​​τρωκτικά και πρωτεύοντα θηλαστικά, και τα κρούσματα δεν έχουν ξεσπάσει πέρα ​​από τα σύνορα.
Μέχρι σήμερα, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει περισσότερα από 90 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε δώδεκα χώρες, όπως η Βρετανία, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Γαλλία, η Ελβετία, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης