Τελευταία Νέα
Διεθνή

S4 Capital: Πως οι κολοσσοί Google, Meta και Amazon κερδίζουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία

S4 Capital: Πως οι κολοσσοί Google, Meta και Amazon κερδίζουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία
Tα συστήματα ασφάλειας αυτών των εταιρειών στον κυβερνοχώρο είναι κορυφαία παγκοσμίως
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει τη δυνατότητα να ωφελήσει τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Αμερικής.
Αυτό υποστήριξε ο Martin Sorrell, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας μέσων ενημέρωσης S4 Capital, ονομάζοντας τις Google (ή Alphabet), Meta και Amazon, ως τις μεγάλες ωφελημένες.
«Είμαι πολύ θετικός για τις μετοχές των τεχνολογικών γιγάντων... γιατί ο πόλεμος θα έχει αντίκτυπο σε αυτούς», είπε ο Sorrell στο CNBC, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Και πρόσθεσε: «Τα τρία μεγάλα ονόματα — Google (ή Alphabet), Meta και Amazon — θα ωφεληθούν, νομίζω, ως αποτέλεσμα του πολέμου».
Εξηγώντας το σκεπτικό του, ο Sorrell είπε: «Άμυνα σημαίνει άμυνα στον κυβερνοχώρο και επίθεση στον κυβερνοχώρο, έτσι οι εταιρείες τεχνολογίας γίνονται πραγματικά σημαντικές».
Και αυτές τα συστήματα ασφάλειας αυτών των εταιρειών στον κυβερνοχώρο είναι κορυφαία παγκοσμίως.

Οι τεχνολογίες των γιγάντων

Η Google και η Amazon παρέχουν επίσης υποδομή υπολογιστικού νέφους (cloud) που μπορούν να αξιοποιήσουν οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες σε περίπτωση κυβερνοπολέμου.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία διεξάγεται τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός σύνδεσης, με χάκερ από κάθε πλευρά να στοχεύουν τις εθνικές υποδομές του εχθρού, τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τους πολίτες.
Ερωτηθείς εάν ο κόσμος αντιμετωπίζει μια δεύτερη φούσκα "dot com", ο Sorrell είπε ότι έχει ήδη γίνει μια «μαζική διόρθωση», προσθέτοντας ότι ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια περαιτέρω διόρθωση της τάξης του 5-10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης