Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευλογιά των πιθήκων: Εξαπλώνονται τα κρούσματα σε Ελβετία και Ισραήλ – Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ

Ευλογιά των πιθήκων: Εξαπλώνονται τα κρούσματα σε Ελβετία και Ισραήλ – Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ
Και τα δύο κράτη ανακοίνωσαν στις αντίστοιχες δηλώσεις τους ότι εντόπισαν τουλάχιστον ένα μολυσμένο άτομο που ταξίδεψε πρόσφατα
Σχετικά Άρθρα

Ισραηλινοί και Ελβετοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την Κυριακή (22/5/2022) κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι ο ιός θα μπορούσε να επιταχυνθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Και τα δύο κράτη ανακοίνωσαν στις αντίστοιχες δηλώσεις τους ότι εντόπισαν τουλάχιστον ένα μολυσμένο άτομο που ταξίδεψε πρόσφατα.
Το Ισραήλ ανέφερε ότι διερευνά και άλλα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.
Ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ Nitzan Horowitz, στο Twitter, εξήγησε ότι «πρόκειται για ασθένεια, όχι πανδημία».
«Πρόκειται για μια γνωστή ασθένεια με —συνήθως— ελαφριά συμπτώματα που δεν είναι παρόμοια με τον κορωνοϊό», έγραψε, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία του είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον ιό.

«Αύξηση κρουσμάτων το καλοκαίρι»

Ο ΠΟΥ έχει πει ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 80 κρούσματα ευλογιάς πιθήκων σε όλο τον κόσμο στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία.
Ο ιός είναι κοινός στη Δυτική και Κεντρική Αφρική.
Ο Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη δήλωσε ότι τα κρούσματα θα μπορούσαν να αυξηθούν με δραματικό τρόπο.
«Καθώς εισερχόμαστε στη θερινή περίοδο… με μαζικές συγκεντρώσεις, φεστιβάλ και πάρτι, ανησυχώ ότι η μετάδοση θα μπορούσε να επιταχυνθεί», είπε.
Όσον αφορά την περίπτωση του Ισραήλ, ο Horowitz, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το εμβόλιο, αλλά σημείωσε πως το εμβόλιο της ευλογιάς μπορεί επίσης να προστατεύσει από την ευλογιά των πιθήκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης