Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Πρώτος θάνατος παιδιού από οξεία ηπατίτιδα άγνωστης προέλευσης

Μεξικό: Πρώτος θάνατος παιδιού από οξεία ηπατίτιδα άγνωστης προέλευσης
Παγκοσμίως οι θάνατοι έχουν φτάσεις τους επτά

Ο πρώτος θάνατος παιδιού λόγω οξείας ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης καταγράφηκε στο Μεξικό, την ώρα που σε παγκόσμια κλίματα οι θάνατοι έχουν φτάσεις τους επτά.
Στο Μεξικό οι αρχές επιβεβαίωσαν την Παρασκευή 20/5 τον πρώτο θάνατο παιδιού στη χώρα , που είναι και ο πρώτος στη Λατινική Αμερική, εξαιτίας οξείας ηπατίτιδας άγνωστης προέλευσης.
Πρόκειται για ένα παιδί τριών ετών από την πολιτεία Ιδάλγο (κεντρικά), που είχε διακομιστεί και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, όπου και τελικά υπέκυψε αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η γραμματεία υγείας της Ιδάλγο.
Στο μεταξύ, ακόμη άλλα τρία ύποπτα κρούσματα της πάθησης μελετώνται στην ίδια πολιτεία, ενώ διεθνώς αυξάνονται τα κρούσματα.

Αυξάνονται τα κρούσματα παγκοσμίως

Ανησυχητική αύξηση των περιπτώσεων πολύ σοβαρής φλεγμονής στο ήπαρ σε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.
Τα αίτια της εμφάνισης περιπτώσεων με ηπατίτιδα, αν και δεν είναι ασυνήθιστη στα παιδιά, παραμένουν άγνωστα.
Τα κρούσματα δεν αποδίδονται στις πιο συχνές μορφές ηπατίτιδας (A, B, Γ, Δ και E), δεν θεωρούνται αυτοάνοσα, ούτε οφειλόμενα σε κάποια μορφή δηλητηρίασης και πλέον, οι επιστήμονες εκτιμούν πως «διαδραματίζει ρόλο ο αδενοϊός 41», όπως ανέφερε αμερικανός υγειονομικός αξιωματούχος.
Επιπλέον, μελετάται το εάν «πρότερη μόλυνση από τον SARS-CoV-2 μπορεί να παίζει ρόλο», αν και τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν συγκαταλέγονται στον κατάλογο των πιθανών αιτίων καθώς, στην πλειοψηφία τους τα παιδιά που παρουσίασαν ηπατίτιδα διεθνώς ήταν ανεμβολίαστα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης