Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 1,7% στην εβδομάδα, στα 1.842,10 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος 1,7% στην εβδομάδα, στα 1.842,10 δολάρια η ουγγιά
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών αναφέρουν πως ο χρυσός θα κινηθεί πτωτικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα με βάση την προσδοκία για άνοδο της απόδοσης των ομολόγων
Σχετικά Άρθρα

Με οριακή άνοδο έκλεισε ο χρυσός και σε θετικό έδαφος σε βάση 5νθημέρου, βάζοντας τέλος στο μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων απωλειών που έχει καταγράψει εδώ και τέσσερα χρόνια.
«Η πτώση των αμερικανικών ομολόγων αποτέλεσε το σημαντικότερο έναυσμα για την ανάκαμψη του χρυσού και για το λόγο αυτό η θετική δυναμική του μπορεί να αποδειχτεί βραχύβια, καθώς η μεσοπρόθεσμη τάση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων παραμένει θετική λόγω της αύξησης των επιτοκίων», ανέφερε σε σημείωμά της η Ipek Ozkardeskaya, αναλύτρια της Swissquote Bank.
«Η Fed κήρυξε τον πόλεμο στον πληθωρισμό και θα αυξήσει τα επιτόκια. Τα υψηλότερα επιτόκια θα έχουν άμεσα θετικό αντίκτυπο στις αποδόσεις των ομολόγων», συνέχισε. «Εξακολουθώ να εκτιμώ πως ο χρυσός θα κινηθεί πτωτικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα με βάση την προσδοκία για άνοδο της απόδοσης των ομολόγων, καθώς η Fed δεν θα απαλλαγεί από τον υψηλό πληθωρισμό γρήγορα».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 90 σεντς φτάνοντας στα 1.842,10 δολάρια ανά ουγγιά.
Στην εβδομάδα, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 1,7%, διακόπτοντας 4 διαδοχικά 5νθήμερα με απώλειες, το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από την αντίστοιχη περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 17 Αυγούστου 2018, όταν βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος για έξι συνεχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου έχασε 23 σεντς ή 1,1%, πέφτοντας στα 21,674 δολάρια η ουγγιά. Το πιο ενεργό συμβόλαιο σημείωσε άνοδο της τάξης του 3,3% στην εβδομάδα, τη μεγαλύτερη άνοδο από το 5νθήμερο που ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.
Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Ιουλίου σημείωσε πτώση 0,2% και έκλεισε στα 4,275 δολάρια η λίβρα. Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για την πλατίνα διολίσθησε κατά 1,3% στα 941,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 2% στα 1.939,70 δολάρια ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης