Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θα ενισχύσει τον στρατό της και την πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία με μεγαλύτερες ηλικίες

Η Ρωσία θα ενισχύσει τον στρατό της και την πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία με μεγαλύτερες ηλικίες
Η Ρωσία  που χρησιμοποιεί μόνο επαγγελματικό στρατό, μετά από τρεις μήνες πολέμου, αρχίζει να πιέζεται από έλλειψη πεζικού
Σχετικά Άρθρα
Σε μια σαφή ένδειξη της ανάγκης της Ρωσίας να ενισχύσει τον στρατό και την πολεμική της προσπάθεια στην Ουκρανία, το ρωσικό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι προωθεί νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στους Ρώσους άνω των 40 ετών και στους ξένους άνω των 30 να κατατάσσονται ως επαγγελματίες στον στρατό.
Ο ιστότοπος της Κρατικής Δούμας ανέφερε ότι η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητες μεγαλύτερης ηλικίας επαγγελματιών.
«Για τη χρήση των όπλων υψηλής ακρίβειας χρειάζονται επαγγελματίες άκρως εξειδικευμένοι. Η εμπειρία δείχνει ότι γίνονται τέτοιοι από την ηλικία των 40–45 ετών», ανέφερε.
Επί του παρόντος, μόνο Ρώσοι ηλικίας 18-40 ετών και ξένοι ηλικίας 18-30 ετών μπορούν να συνάψουν για πρώτη φορά συμβόλαιο ως επαγγελματίες με τον ρωσικό  στρατό.
Η Ρωσία φέρεται να έχει υποστεί μεγάλες απώλειες ανδρών και εξοπλισμού στον πόλεμο των τριών μηνών όπου η Ουκρανία έχει κινητοποιήσει σχεδόν ολόκληρο τον ενήλικο ανδρικό πληθυσμό της.
Παρά τον πλήρη έλεγχο των ερειπίων της Μαριούπολης, η Μόσχα απέχει πολύ από τον στόχο της να καταλάβει όλη την περιοχή Donbas της ανατολικής Ουκρανίας.
«Οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Με τη συγκεκριμένη τους κίνηση, επιχειρούν να αντιμετωπιστούν τις ελλείψεις του στρατού τους σε έμψυχο δυναμικό χωρίς να ανησυχήσουν τον πληθυσμό τους. Αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολο για το Κρεμλίνο να συγκαλύπτει τις αποτυχίες του στην Ουκρανία», δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός των ΗΠΑ Ben Hodges, πρώην διοικητής των δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, μιλώντας στο Reuters.
Ο Jack Watling, ειδικός σε χερσαίους πολέμους στη βρετανικό think tank ασφαλείας και άμυνας RUSI, είπε ότι ο ρωσικός στρατός ξεμένει από πεζικό.
«Η Ρωσία πρέπει να σταθεροποιήσει την επάνδρωση των στρατιωτικών της μονάδων στην Ουκρανία και να δημιουργήσει νέες μονάδες για να βελτιώσει τη θέση της στο έδαφος», είπε.
«Αυτή θα είναι μια αργή και περίπλοκη διαδικασία, αλλά μπορεί να επιταχυνθεί με την κινητοποίηση ανθρώπων που έχουν ήδη στρατιωτικές δεξιότητες και εμπειρία».
Η Δούμα ανακοίνωσε ότι η προτεινόμενη νομοθεσία θα διευκολύνει επίσης την πρόσληψη πολιτικών γιατρών, μηχανικών και ειδικών στις επικοινωνίες.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu δήλωσε από την πλευρά του ότι η Ρωσία σχηματίζει 12 στρατιωτικές μονάδες στη δυτική στρατιωτική της περιφέρεια ως απάντηση στην εκεί αύξηση των στρατιωτικών απειλών, επικαλούμενος τις κινήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης