Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα θεωρία: Η γρίπη των πτηνών εμφανίστηκε λόγω των δικτύων 5G - «Ιός - δημιούργημα για να ξαναεπιβάλουν lockdown»

Νέα θεωρία: Η γρίπη των πτηνών εμφανίστηκε λόγω των δικτύων 5G - «Ιός - δημιούργημα για να ξαναεπιβάλουν lockdown»
Άλλοι λένε ότι οι συνωμότες θέλουν να ρημάξουν την παγκόσμια οικονομία, άλλοι ότι στόχος είναι η προώθηση της χορτοφαγίας
Σχετικά Άρθρα

Πάνω που άρχισαν να κοπάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας για την πανδημία,νέες θεωρίες για μια εντελώς διαφορετική ασθένεια εξαπλώνεται στις ΗΠΑ: η γρίπη των πτηνών δεν υπάρχει, ή αν υπάρχει είναι βιολογικό όπλο.
Εκατομμύρια πουλερικά θανατώθηκαν στις ΗΠΑ και άλλες χώρες λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης της γρίπης Η5Ν1, όμως πολλοί δεν πείθονται παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών.
«Σε κάνει να θες να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο» λέει στο Associated Press, πτηνοτρόφος τέταρτης γενιάς στην Άιοβα, σχολιάζοντας τις ομάδες στο Facebook που διαδίδουν κάθε είδους παραπληροφόρηση.
«Καταλαβαίνω την ενόχληση του κόσμου για την αντιμετώπιση της Covid. Καταλαβαίνω τη σημερινή έλλειψη εμπιστοσύνης για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτό όμως συμβαίνει στ’ αλήθεια».

Στα χνάρια του κορωνοϊού... 

Το φαινόμενο μοιάζει με επανάληψη των θεωριών για την πανδημία του κορωνοϊού, που δημιουργούνται γενικά σε περιόδους αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης προς την επιστήμη και τους θεσμούς.
Στο Twitter και άλλα μέσα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι η γρίπη των πτηνών είναι απάτη με στόχο τη μείωση της διαθεσιμότητας πουλερικών και την τεχνητή αύξηση των τιμών στα τρόφιμα. Άλλοι λένε ότι οι συνωμότες θέλουν να ρημάξουν την παγκόσμια οικονομία, άλλοι ότι στόχος είναι η προώθηση της χορτοφαγίας.
Κάποιες αναρτήσεις ισχυρίζονται ότι ο ιός είναι πραγματικός αλλά δημιουργήθηκε στο εργαστήριο, πιθανότατα ως αφορμή για την επιβολή νέων lockdown. Στην Ινδία, η πιο δημοφιλής θεωρία θέλει τη γρίπη των πτηνών να εμφανίστηκε λόγω των δικτύων 5G.
Ως απόδειξη ότι ο ιός είναι κακόβουλο δημιούργημα, κάποιοι επισημαίνουν ότι οι Αρχές παρακολουθούν την επιδημία με την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση του κορωνοϊού.
«Ελέγχουν τα ζώα για γρίπη των πτηνών με εξετάσεις PCR. Αυτό δίνει μια εικόνα για το τι συμβαίνει» υποστηρίζει κάποιος σε ανάρτηση που έχει αναμεταδοθεί χιλιάδες φορές στο Twitter.

Στην πραγματικότητα, το PCR χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στην ιατρική, τη βιολογία και την εγκληματολογία –ο εφευρέτης του βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1993.

Στο μυαλό του συνωμοσιολόγου

Αν και υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, όλες οι θεωρίες συνωμοσίας για τη γρίπη των πτηνών έχουν ως κοινά χαρακτηριστικά την έλλειψη εμπιστοσύνης στις αρχές και την υποψία ότι εκατομμύρια κτηνίατροι, γιατροί, δημοσιογράφοι και πολιτικοί σε όλο τον κόσμο δεν είναι άξιοι εμπιστοσύνης.
«Οι Αμερικανοί κατανοούν ξεκάθαρα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα μεγάλα μέσα τούς έχουν επανειλημμένα πει ψέματα και είναι εντελώς διεφθαρμένοι από τις φαρμακευτικές εταιρείες» ισχυρίζεται ο οστεοπαθητικός Merkol.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης