Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shoigu (Ρωσία): Θέμα χρόνου η απελευθέρωση του Luhansk – Η Ρωσία αρχίζει να αποκαθιστά καταστροφές

Shoigu (Ρωσία): Θέμα χρόνου η απελευθέρωση του Luhansk – Η Ρωσία αρχίζει να αποκαθιστά καταστροφές
Νομοσχέδιο για στράτευση στους άνω των 40 εξετάζει η Δούμα
Σχετικά Άρθρα

Θέμα χρόνου χαρακτήρισε την απελευθέρωση της επαρχίας του Luhansk ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως η Ρωσία συστήνει μια επιτροπή που θα αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές της Ουκρανίας και του Donbass που - κατά τη Μόσχα - έχουν «απελευθερωθεί».
Σε δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «η απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk είναι κοντά στην ολοκλήρωση της».
«Δυνάμεις του ρωσικού στρατού μαζί με δυνάμεις των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk συνεχίζουν να επεκτείνουν τον έλεγχο τους στα εδάφη του Donbass.
Η απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk είναι κοντά στην ολοκλήρωση της» είπε ο Shoigu, αναφέροντας πως ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να καθυστερήσει την επέλαση των Ρώσων, χρησιμοποιώντας ως «ασπίδες» τον ντόπιο πληθυσμό που δεν τον αφήνει να εκκενώσει τις εμπόλεμες περιοχές.
«Χάνοντας στη μάχη, το καθεστώς του Κιέβου αναζητά βραχυπρόθεσμες επιτυχίες σε κάποιες περιοχές, παρουσιάζοντας τις ως μεγάλες» υποστήριξε ο Shoigu.

Κάνουμε ότι μπορούμε για την προστασία των αμάχων

Επιπλέον, ο Shoiug υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν ότι μπορούν για την προστασία των αμάχων.
Όπως είπε, πάνω από 1,377 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκκενώσει τις εμπόλεμες περιοχές του Donetsk και του Luhansk προς τη Ρωσία.
«Θα ήθελα να σημειώσω ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν τον θάνατο αμάχων.
Για να γίνει αυτό, πρέπει οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι να λειτουργούν συνεχώς» είπε ο Shoigu.

Ρωσική απάντηση σε Φινλανδία, Σουηδία

Επιπλέον, ο Shoigu ανέφερε πως η Ρωσία θα δημιουργήσει δώδεκα νέες στρατιωτικές βάσεις στο δυτικό τμήμα της χώρας απαντώντας στην ενίσχυση του ΝΑΤΟ και στην αναμενόμενη διεύρυνσή του με τη Φινλανδία και τη Σουηδία.
«Έως τα τέλη του έτους, 12 στρατιωτικές βάσεις και μονάδες θα αναπτυχθούν στον δυτικό στρατιωτικό τομέα» υποστήριξε ο Shoigu, επισημαίνοντας «την αύξηση των στρατιωτικών απειλών στα ρωσικά σύνορα» και κατηγορώντας το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιτροπή για αποκατάσταση ζημιών

Εν τω μεταξύ ο Marat Khusnullin, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας είπε ότι συστήνει μια επιτροπή για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές στα εδάφη της Ουκρανίας που έχουν «απελευθερωθεί».
«Αρχίζουν εργασίες για την αποκατάσταση των καταστροφών στις υποδομές λόγω των στρατιωτικών συγκρούσεων στα απελευθερωμένα εδάφη της Ουκρανίας και του Donbass.
Δημιουργήσαμε ένα ειδικό αρχηγείο, το οποίο περιλαμβάνει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς» είπε ο Khusnullin, ο οποίος υποστήριξε ότι η αποκατάσταση αφορά δρόμους και κτήρια.
«Σε δεύτερο στάδιο, η αποκατάσταση αφορά την οικονομία των πληττόμενων περιοχών» υποστήριξε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως έπεται η στήριξη του αγροτικού τομέα.
65444.gif
Νομοσχέδιο για στράτευση στους άνω των 40 εξετάζει η Δούμα

Νομοσχέδιο που θα επιτρέπει σε Ρώσους άνω των 40 ετών και σε αλλοδαπούς άνω των 30 ετών να καταταγούν στον στρατό εξετάζει η Δούμα.
Στην ιστοσελίδα της αναφέρεται πως η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στον στρατό να εκμεταλλευτεί τις δεξιότητες που έχουν μεγαλύτερης ηλικίας επαγγελματίες.
«Για τη χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας, τον χειρισμό όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, χρειάζονται άκρως επαγγελματίες ειδικοί.
Η εμπειρία δείχνει ότι φτάνουν σε αυτό το επίπεδο στην ηλικία των 40-45» υποστηρίζει η Δούμα.
Μέχρι στιγμής μόνον Ρώσοι ηλικίας 18 ως 40 ετών και αλλοδαποί ηλικίας 18 ως 30 μπορούν να καταταγούν στον στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης