Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ναι από CDC σε στην τρίτη δόση εμβολίου στα παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών

tags :
ΗΠΑ: Ναι από CDC σε στην τρίτη δόση εμβολίου στα παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών
Η ενισχυτική δόση θα πρέπει να χορηγείται πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση

Την έγκριση για την χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της covid στα παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών έδωσαν τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως αυτή θα πρέπει να χορηγείται πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση.
Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η σχετική έγκριση από τον FDA, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά 5 με 11 ετών.
«Καθώς έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 18 εκατομμύρια δόσεις σε αυτή την ηλικιακή ομάδα γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια αυτά είναι ασφαλή και πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον αριθμό των παιδιών που είναι προστατευμένα» ανέφερε η επικεφαλής των CDC, Rochelle Walensky.
H Pfizer υποστηρίζει ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μια τρίτη δόση του εμβολίου της κατά της covid-19 προκαλεί ισχυρή ανοσολογική αντίδραση έναντι του παραλλαγμένου στελέχους Omicron στα υγιή παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών.
Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως λίγο περισσότερα από 8 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών, αριθμός που αποτελεί το 29% του συνόλου των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης