Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Πιθανή συνομιλία Biden – Jinping … για τα πυρηνικά της Β. Κορέας

Λευκός Οίκος: Πιθανή συνομιλία Biden – Jinping … για τα πυρηνικά της Β. Κορέας
Η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από τη Β. Κορέα δεν είναι προς το συμφέρον ούτε των ΗΠΑ ούτε της Κίνας είπε ο Jake Sullivan
Σχετικά Άρθρα

Στην πιθανότητα μιας νέας συνομιλίας μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ, Joe Biden και της Κίνας, Xi Jinping με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Jake Sullivan, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου ενόψει της περιοδείας του Biden στην Ασία για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του στην προεδρία των ΗΠΑ.
«Δεν θα με εξέπληττε αν τις επόμενες εβδομάδες ο πρόεδρος Biden και ο πρόεδρος Xi συνομιλούσαν ξανά», είπε o Sullivan, ο οποίος είχε και αυτός συζήτηση με τον Yang Jiechi, σύμβουλο του Κινέζου προέδρου για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Όπως αναφέρεται ο Sullivan έθεσε στον Κινέζο αξιωματούχο τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τις δραστηριότητες της Β. Κορέας στα πεδία της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, που «κατά την άποψή μας δεν είναι προς το συμφέρον της Κίνας», ούτε «προς το συμφέρον των ΗΠΑ».
«Η Κίνα θα πρέπει να εξετάσει την ανάληψη όποιων μέτρων μπορεί για να μειώσει την πιθανότητα προκλητικής ενέργειας της Βόρειας Κορέας» είπε ο Sullivan επισημαίνοντας πως είχε «καλή ανταλλαγή απόψεων» με τον συνομιλητή του για το ζήτημα αυτό και άλλα.

Στη Ν. Κορέα ο Biden

Ο Biden αναμένεται σήμερα Παρασκευή 20/5 το απόγευμα (τοπική ώρα) στη Σεούλ, όπου θα συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της Νότιας Κορέας Yoon Seok-youl.
Κύριο αντικείμενο των συζητήσεων η Βόρεια Κορέα.
Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας προειδοποιούν εδώ κι εβδομάδες ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμή πυρηνική όπλου, τερματίζοντας το μορατόριο που είχε κηρύξει το 2017, πιθανότατα την περίοδο που θα βρίσκεται ο Biden στην Ασία.
Σημειώνεται πως η Β. Κορέα έχει ήδη τερματίσει το μορατόριο που είχε κηρύξει στις εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBMs) τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης