Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η Ελλάδα θέλει να προσθέσει ακόμη 80 χιλιόμετρα φράχτη στον Έβρο - Ζητά έκτακτα κονδύλια από ΕΕ

Politico: Η Ελλάδα θέλει να προσθέσει ακόμη 80 χιλιόμετρα φράχτη στον Έβρο - Ζητά έκτακτα κονδύλια από ΕΕ
Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων πρόκειται να συναντηθεί με τον Νότη Μηταράκη στη Νέα Υόρκη καθώς οι συνομιλίες εντείνονται, καθώς και οι δύο βρίσκονται στην αμερικανική πόλη για το Διεθνές Φόρουμ Αναθεώρησης Μετανάστευσης, ενώ Έλληνες αξιωματούχοι βρίσκονται στις Βρυξέλλες για συζητήσεις

H συζήτηση για το τείχος στα σύνορα της Ευρώπης επιστρέφει στους κόλπους της ΕΕ και σύμφωνα με το Politico η Ελλάδα βρίσκεται σε εντατικές συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μεταναστευτικό της σχέδιο για την περίοδο 2021-2027, με τον Έβρο να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Στο τελευταίο προσχέδιο πρότασης που έστειλε η Αθήνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιλαμβάνεται ότι θα πρέπει να της επιτραπεί να χρησιμοποιεί πόρους της ΕΕ για την κατασκευή του τείχους κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία, γράφει το Politico.
Το ερώτημα εάν τα κονδύλια της ΕΕ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την οικοδόμηση ενός συνοριακού τείχους προέκυψε το περασμένο φθινόπωρο, αφού το Politico ανέφερε για πρώτη φορά ότι 12 χώρες της ΕΕ - κυρίως ανατολικοευρωπαϊκές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας- ζήτησαν χρήματα για φράχτες.
Αφού η Πρόεδρος της Κομισιόν der Leyen απέρριψε κατηγορηματικά τη χρήση κονδυλίων της ΕΕ για «συρματοπλέγματα και φράχτες», ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Michel δήλωσε ότι θα μπορούσε αυτό να γίνει.

Ζητά κονδύλια της ΕΕ

Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων πρόκειται να συναντηθεί με τον Νότη Μηταράκη στη Νέα Υόρκη καθώς οι συνομιλίες εντείνονται, καθώς και οι δύο βρίσκονται στην αμερικανική πόλη για το Διεθνές Φόρουμ Αναθεώρησης Μετανάστευσης, ενώ Έλληνες αξιωματούχοι βρίσκονται στις Βρυξέλλες για συζητήσεις.

Χρήματα για ακόμη 80 χιλιόμετρα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα υποστηρίζει ότι επιτρέπεται νόμιμα να χρησιμοποιεί τα κονδύλια της ΕΕ που λαμβάνει μέσω του προγράμματος Border Management and Visa Policy για τη χρηματοδότηση της κατασκευής φυσικών φραγμών.
Το Politico αναφέρει ότι κοντά στη διάβαση του ποταμού Έβρου έχει ήδη κατασκευαστεί τείχος 28 χιλιομέτρων και αποκαλύπτει ότι η Αθήνα αναζητά χρήματα από την ΕΕ για 80 ακόμη χιλιόμετρα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης