Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσφορά από την ινδική ONGC για τα μερίδια της Shell και της ExxonMobil σε ρωσικά έργα

Προσφορά από την ινδική ONGC για τα μερίδια της Shell και της ExxonMobil σε ρωσικά έργα
Κινήσεις ινδικών εταιρειών για να αποκτήσουν ενεργειακές θέσεις στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Η ινδική ενεργειακή εταιρεία Oil and Natural Gas Corp (ONGC) σχεδιάζει να υποβάλει προσφορά για το μερίδιο της Shell στο έργο Sakhalin-2 και το μερίδιο της ExxonMobil στο έργο Sakhalin-1, όπως αναφέρει η ινδική εφημερίδα The Economic Times.
«Η εταιρεία αξιολογεί την ευκαιρία να υποβάλει προσφορά για το μερίδιο 27,5% της Shell στο έργο πετρελαίου και φυσικού αερίου Sakhalin-2 και το μερίδιο 30% της ExxonMobil στο έργο Sakhalin-1, επιδιώκοντας να αποκτήσει ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία σε φθηνή τιμή, καθώς οι δυτικές εταιρείες πετρελαίου αποχωρούν από την Ρωσία», γράφει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «η Ινδία πρέπει να λάβει κάποια μέτρα για να εξασφαλίσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό.
Κατανοούμε τον κίνδυνο και είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε το ρίσκο».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ONGC, η Bharat Petroleum και η Indian Oil είχαν επίσης προκαταρκτικές συνομιλίες για να αξιολογήσουν την αγορά του μεριδίου 20% της BP στη Rosneft.
Στα τέλη Απριλίου, μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η ONGC είχε προβλήματα με τη μεταφορά πρώτων υλών στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν ως απάντηση στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Η εταιρεία κατέχει το 20% στο έργο Sakhalin-1, το 26% στην JSC Vankorneft και το 100% στον όμιλο εταιρειών Imperial Energy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης