Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marin (Φινλανδία): Δεν θέλουμε το ΝΑΤΟ να αναπτύξει πυρηνικά ή βάσεις στο έδαφος μας

Marin (Φινλανδία): Δεν θέλουμε το ΝΑΤΟ να αναπτύξει πυρηνικά ή βάσεις στο έδαφος μας
Ακόμα και αν ενταχθούμε στη Συμμαχία υποστήριξε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Φινλανδία δεν θέλει ούτε βάσεις ούτε πυρηνικά όπλα στο έδαφος της διατύπωσε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Sanna Marin.
Σε δηλώσεις της στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η Marin υπογράμμισε πως η Φινλανδία αντιτάσσεται σε αυτήν την προοπτική ακόμα και αν γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.
«Τα παραπάνω δεν αποτέλεσαν κομμάτι των διαπραγματεύσεων με το ΝΑΤΟ και δεν νομίζω ότι υπάρχει οποιοδήποτε ενδιαφέρον για δημιουργία βάσεων ή ανάπτυξη πυρηνικών στα εδάφη μας» υποστηρίζει η Marin, τη στιγμή που η Πολωνία ανακοίνωσε την ετοιμότητα της να συνδράμει την Φινλανδία και τη Σουηδία εφόσον αυτές δεχθούν επίθεση από τη Ρωσία πριν γίνουν πλήρη μέλη της Συμμαχίας.

Τι είπε για Τουρκία

Η Marin, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mario Draghi, αναφέρθηκε και στις ενστάσεις που διατυπώνει η Τουρκία σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας πως «το ζήτημα αυτό μπορεί να λυθεί μέσω του διαλόγου».
«Θεωρώ ότι σε αυτό το στάδιο το σημαντικό είναι να παραμείνουμε ήρεμοι, να συνομιλήσουμε με την Τουρκία και όλα τα άλλα μέλη της Συμμαχίας, να απαντήσουμε σε ερωτήματα που ίσως υπάρχουν και να διορθώσουμε οποιεσδήποτε παρεξηγήσεις» είπε η Marin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης