Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Καταστροφικό λάθος η εισβολή – Τροφή στα κανόνια οι άπειροι Ρώσοι στρατιώτες

Zelensky: Καταστροφικό λάθος η εισβολή – Τροφή στα κανόνια οι άπειροι Ρώσοι στρατιώτες
Ξεμένουν από πυραύλους οι Ρώσοι υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Καταστροφικό λάθος για τη Ρωσία χαρακτήρισε την εισβολή στην Ουκρανία ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, ο οποίος στο καθιερωμένο διάγγελμα του υποστήριξε πως οι άπειροι και νέοι Ρώσοι στρατιώτες στέλνονται ως «τροφή για τα κανόνια».
«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ήταν ένα καταστροφικό λάθος.
Η εισβολή αποδείχθηκε πως είναι μια απόλυτη αποτυχία.
Οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν ξεμείνεις από πυραύλους» ανέφερε ο Zelensky, ο οποίος εξαπέλυσε τα πυρά του στη ρωσική ηγεσία, υποστηρίζοντας πως φοβούνται να αναγνωρίσουν «τα καταστροφικά λάθη που έκαναν στο υψηλότερο στρατιωτικό και κρατικό επίπεδο».

Τροφή για κανόνια

Μάλιστα ο Zelenksy κατηγόρησε τους αξιωματούχους της Μόσχας ότι αναγκάζουν νέους, μη έμπειρους στρατιώτες να ριχτούν στο πεδίο της μάχης, αποτελώντας «τροφή για τα κανόνια».
«Όλοι έχουν ήδη δει πως ενεργεί η Ρωσία στον πόλεμο
Άπειροι στρατιώτες ρίχνονται στη μάχη σαν τροφή σε κανόνια» είπε ο Zelensky, αναφέροντας πως οι Ρώσοι ρίχνουν «απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου, με τις οποίες καίνε σχολεία και κτήρια κατοικιών».
«Οι περισσότεροι από τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το ρωσικό στρατό κατέστρεψαν πολιτικές υποδομές, χωρίς κάποιο στρατηγικό στρατιωτικό αποτέλεσμα» είπε ο Zelensky, ο οποίος υποστήριξε πως «πρέπει να διώξουμε τους κατακτητές και να εγγυηθούμε την πραγματική ασφάλεια στην Ουκρανία».

Θα επιστρέψουμε

«Η Kherson, η Melitopol, το Berdyansk, το Energodar, η Μαριούπολη και άλλες πόλεις και κοινότητες που βρίσκονται υπό κατοχή, υπό προσωρινή κατοχή, πρέπει να ξέρουν ότι ο ουκρανικός στρατός θα επιστρέψει» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης