Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα διαθέσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια για τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα διαθέσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια για τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας
Όπως προκύπτει από το έγγραφο, τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν τους επόμενους 15 μήνες για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων και νέων πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τον αγροτικό και κοινωνικό τομέα, την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων και την άρδευση σύμφωνα με το TASS

Η Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ) θα διαθέσει 30 δισεκατομμύρια δολάρια για διάφορα έργα για την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας στον πλανήτη.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση την Τετάρτη 18/5.
Όπως προκύπτει από το έγγραφο, τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν τους επόμενους 15 μήνες για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων και νέων πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τον αγροτικό και κοινωνικό τομέα, την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων και την άρδευση σύμφωνα με το TASS.
Πρόκειται, ειδικότερα, για έργα που στοχεύουν «στην υποστήριξη της παραγωγής λιπασμάτων και τροφίμων, στην ενίσχυση των συστημάτων τροφίμων, στη διευκόλυνση του εμπορίου και στη βοήθεια ευάλωτων νοικοκυριών».
«Η αύξηση του κόστους των τροφίμων έχει καταστροφικό αντίκτυπο στους φτωχότερους και πιο ευάλωτους ανθρώπους», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Τόνισε ότι υπό το πρίσμα των γεγονότων στην Ουκρανία, άλλες χώρες θα πρέπει να αυξήσουν την προσφορά ενέργειας και λιπασμάτων και να λάβουν μέτρα για τη στήριξη της γεωργίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης