Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν εγκαταλείπει τη Ρωσία η Google - Σκοπεύει να συνεχίσει τις δραστηριότητες παρά τη χρεοκοπία

Δεν εγκαταλείπει τη Ρωσία η Google - Σκοπεύει να συνεχίσει τις δραστηριότητες παρά τη χρεοκοπία
Νωρίτερα, οι αρχές της Ρωσίας προχώρησαν στην κατάσχεση του λογαριασμού της θυγατρικής της Google στη χώρα Google Russia, κίνηση που έρχεται στο πλαίσιο των αντιποίνων της Μόσχας προς τις κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Google θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στη Ρωσία, παρά την έναρξη της χρεοκοπίας και το κλείσιμο γραφείων, δήλωσε στο TASS εκπρόσωπος της Google.
"Πριν από λίγο καιρό, η Google ανέστειλε τη συντριπτική πλειονότητα των εμπορικών εργασιών στη Ρωσία.
Σήμερα 18/5 αναφέρουμε ότι η κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού Google Russia έχει καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία του ρωσικού γραφείου μας, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης εργαζομένων και της πληρωμής εργατικού δυναμικού στη Ρωσία, πληρωμής προμηθευτών και των εργολάβων, αλλά και την εκπλήρωση άλλων οικονομικών υποχρεώσεων», είπε ο εκπρόσωπος.
«Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι στη Ρωσία βασίζονται στις υπηρεσίες μας για πρόσβαση σε ποιοτικές πληροφορίες και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν υπηρεσίες όπως Search, YouTube, Gmail, Χάρτες, Android και Play στους χρήστες μας», σημείωσε.

Η κατάσχεση του λογαριασμού 

Νωρίτερα, οι αρχές της Ρωσίας προχώρησαν στην κατάσχεση του λογαριασμού της θυγατρικής της Google στη χώρα Google Russia, κίνηση που έρχεται στο πλαίσιο των αντιποίνων της Μόσχας προς τις κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Εκπρόσωπος της Google ανέφερε πως ο τραπεζικός λογαριασμός της Google Russia έχει κατασχεθεί από τις αρχές της χώρας.
Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η Google Russia έχει καταθέσει αίτημα για να εισαχθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας.
Η Google δεν ήταν άμεση διαθέσιμη για σχόλιο στο Reuters σχετικά με την υπόθεση. Ακόμα, δεν είναι ξεκάθαρο εάν το πρόστιμο των 113 εκατ. δολαρίων που είχε επιβάλλει η Μόσχα στην Google τον περασμένο Δεκέμβριο οδήγησε στο αίτημα χρεοκοπίας της Google Russia.
Σημειώνεται πως η Μόσχα ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει τη λειτουργία του YouTube της Google στη Ρωσία, αναγνωρίζοντας πως αυτό θα επηρέαζε αρνητικά τους Ρώσους χρήστες της πλατφόρμας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης