Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί Τσετσένους στη Μαριούπολη και στο Luhansk

Μ. Βρετανία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί Τσετσένους στη Μαριούπολη και στο Luhansk
Σημαντικά προβλήματα ανεφοδιασμού αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία επισημαίνει το βρετανικό υπ. Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία χρησιμοποιεί Τσετσένους στις συγκρούσεις στη Μαριούπολη και στο Luhansk διατυπώνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας πως οι Ρώσοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ανεφοδιασμού.
«Παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη Μαριούπολη για πάνω από δέκα εβδομάδες, η σθεναρή ουκρανική αντίσταση καθυστέρησε την ικανότητα της Ρωσίας να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της πόλης.
Ματαίωσε τις πρώτες προσπάθειες των Ρώσων να καταλάβουν μια πόλη «κλειδί» και προκάλεσε τεράστιες απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις.
Η Ρωσία αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει βοηθητικό προσωπικό.
Αυτές οι δυνάμεις πιθανότατα αποτελούνται τόσο από εθελοντές όσο και από μονάδες της Εθνικής Φρουράς, οι οποίες συνήθως έχουν ως αποστολή τους να προστατεύουν τον αρχηγό της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ramazan Kadyrov» επισημαίνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τους Βρετανούς, ο Kadyrov πιθανότατα διατηρεί μια στενή προσωπική επίβλεψη της ανάπτυξης των δυνάμεων του, ενώ ο ξάδελφος του πιθανόν ενεργεί ως διοικητής των δυνάμεων των Τσετσένων στη Μαριούπολη.
Επιπλέον, το βρετανικό υπουργείο επισημαίνει ότι εξακολουθούν να καταγράφονται προβλήματα ανεφοδιασμού στο ρωσικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης