Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reznikov (Ουκρανία): Οι Ρώσοι θέλουν όλο το Donbass και κατοχή στη νότια Ουκρανία

Reznikov (Ουκρανία): Οι Ρώσοι θέλουν όλο το Donbass και κατοχή στη νότια Ουκρανία
Ο πόλεμος με τη Ρωσία μπαίνει σε παρατεταμένη φάση είπε ο Reznikov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει σε παρατεταμένη φάση διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksii Reznikov, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ρώσοι θέλουν να κυριεύσουν όλο το Donbass και να επιβάλλουν την κατοχή τους στη νότια Ουκρανία.
«Η Ρωσία προετοιμάζεται να διεξαγάγει μακροπρόθεσμη στρατιωτική επιχείρηση.
Ο πόλεμος εισέρχεται σε παρατεταμένη φάση» είπε ο Reznikov, μιλώντας ενώπιον των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών της ΕΕ και του Γενικού Γραμματέα του NATO .
Σύμφωνα με τον Reznikov, οι ρωσικές δυνάμεις οχυρώνουν τις θέσεις τους στις περιοχές που κατέχουν στη Ζαπορίζια και στη Χερσώνα για να «περάσουν στην άμυνα αν χρειαστεί».

Οι στόχοι της Μόσχας

«Επί του παρόντος, οι προσπάθειες του Κρεμλίνου επικεντρώνονται στην περικύκλωση και την καταστροφή των σχηματισμών των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στις περιφέρειες του Donetsk και του Luhansk, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που βρίσκονται εν μέρει στα χέρια των φιλορώσων αυτονομιστών.
Επίσης στόχος της Μόσχας είναι να δημιουργηθεί χερσαίος διάδρομος που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσάρτησε η Μόσχα το 2014, και η επιβολή κατοχής στο σύνολο της νότιας Ουκρανίας» υποστήριξε ο Reznikov, ο οποίος ζήτησε περισσότερο συντονισμό στις παραδόσεις όπλων «για να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας το συντομότερο δυνατόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης