Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση Biden σκέφτεται να μπλοκάρει τις πληρωμές της Ρωσίας στους αμερικανούς ομολογιούχους

Η κυβέρνηση Biden σκέφτεται να μπλοκάρει τις πληρωμές της Ρωσίας στους αμερικανούς ομολογιούχους
Θα το κάνει μη δίνοντας την εξαίρεση από τις κυρώσεις του Γραφείου Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στις πληρωμές των ρωσικών κρατικών ομολόγων για τους ομολογιούχους
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν τη δυνατότητα της Ρωσίας να πληρώσει τους αμερικανούς επενδυτές που έχουν ρωσικά κρατικά ομόλογα, μετά τη λήξη της προθεσμίας την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση Biden Μπάιντεν σκέφτεται να κάνει αυτήν την κίνηση με σκοπό να φέρει τη Ρωσία στο χείλος της τεχνικής χρεοκοπίας, έστω και για λόγους ενίσχυσης του αμερικανού γοήτρου.
«Είναι υπό εξέταση», παραδέχθηκε στο Reuters ο ίδιος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, συμπληρώνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση «εξετάζει όλες τις επιλογές για να εντείνει την πίεση στον Πούτιν».
Το γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να μην ανανεώσει την εξαίρεση, στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, για την πληρωμή ξένων ομολογιούχων.
Η εξαίρεση αυτή ισχύει μέχρι τις 25 Μαΐου και, σύμφωνα με το Bloomberg, δεν πρόκειται να ανανεωθεί.
Οι κυρώσεις της Δύσης απαγορεύουν τις συναλλαγές με το υπουργείο Οικονομικών, την κεντρική τράπεζα και το Ταμείο Εθνικού Πλούτου της Ρωσίας.
Ωστόσο το γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών είχε δώσει προσωρινή εξαίρεση για τους ομολογιούχους.
Μετά τη λήξη της ισχύος αυτής της εξαίρεσης, στις 25 Μαΐου, η Ρωσία θα έχει ακόμη πληρωμές ομολόγων σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχολιασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->