Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stanford University: Ερευνούμε την πιθανότητα αθανασίας στον άνθρωπο – Σοκάρουν τα αποτελέσματα μελέτης

Stanford University: Ερευνούμε την πιθανότητα αθανασίας στον άνθρωπο – Σοκάρουν τα αποτελέσματα μελέτης

Νέα έρευνα δείχνει ότι «η συγκομιδή αίματος και τμημάτων του σώματος των νέων» θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη «αθανασίας»

Νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Stanford αποκαλύπτει ότι «η συλλογή του αίματος και των τμημάτων του σώματος των νέων μπορεί να οδηγήσει τελικά στην αθανασία.
Τα δεδομένα φαίνεται πως αλλάζουν με το καιρό και αυτό που κάποτε φάνταζε ως ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, πλέον μοιάζει με μια εφικτή πιθανότητα.
Σύμφωνα με μια αναφορά της εφημερίδας Telegraph, έρευνα του πανεπιστημίου του Stanford αποκάλυψε ότι «η έγχυση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού νεαρών ποντικών σε ηλικιωμένα ποντίκια βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου», ανοίγοντας την πόρτα για παρόμοιες εφαρμογές στους ανθρώπους.
Η ομάδα του πανεπιστημίου, έγχυσε υγρό από ποντίκια 10 εβδομάδων στον εγκέφαλο ποντικών 18 μηνών για επτά ημέρες και διαπίστωσε ότι τα μεγαλύτερα ποντίκια θυμούνται καλύτερα να συσχετίζουν ένα μικρό ηλεκτροπληξία με θόρυβο και φως που αναβοσβήνει.

Η μελέτη... 

Μια πιο προσεκτική εξέταση έδειξε ότι το υγρό είχε «ξυπνήσει» διεργασίες που αναγεννούν τους νευρώνες και τη μυελίνη - το λιπώδες υλικό που προστατεύει τα νευρικά κύτταρα στον ιππόκαμπο, το κέντρο μνήμης του εγκεφάλου.
Ειδικότερα, η μελέτη δείχνει ότι η ίδια διαδικασία θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην έρευνα κατά της γήρανσης και ότι, «τα πειράματα δείχνουν ακόμη ότι το ίδιο το νεαρό αίμα μπορεί να αναστρέψει τη διαδικασία γήρανσης, ίσως ακόμη και να θεραπεύσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ».
Οι επιστήμονες εδώ και πολύ καιρό επιδιώκουν να επιτύχουν την παράταση της ζωής.
Σε άλλες περιπτώσεις, ο πρώην δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Kim Yong il έκανε συχνά στον εαυτό του ένεση αίματος από νεαρές, υγιείς παρθένες, πιστεύοντας ότι θα τον βοηθούσε να ζήσει περισσότερο.
Το ρεπορτάζ της Telegraph σημειώνει ότι, «Η συγκομιδή του αίματος και των τμημάτων του σώματος των νέων με την ελπίδα της αθανασίας ήταν από καιρό ένα γνωστό story στα μυθιστορήματα τρόμου και στις θεωρίες συνωμοσίας».

Προφανώς, όχι για πολύ ακόμη....


unnamed_1_6.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης