Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ναρκωτικά... χωρίς σύνορα: Βρέθηκε τεράστια υπόγεια σήραγγα διακίνησης ναρκωτικών μεταξύ ΗΠΑ - Μεξικό

Ναρκωτικά... χωρίς σύνορα: Βρέθηκε τεράστια υπόγεια σήραγγα διακίνησης ναρκωτικών μεταξύ ΗΠΑ - Μεξικό
Εκτός από την κοκαΐνη, οι αρχές κατέσχεσαν επίσης περίπου 74 κιλά μεθαμφεταμίνης και 1,5 κιλό ηρωίνης

Μια υπόγεια σήραγγα μήκους 530 μέτρων, που συνδέει το Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια με την Τιχουάνα του Μεξικού, ανακάλυψε η αμερικανική αστυνομία έπειτα από έρευνα για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών.
Σκαμμένη σε βάθος άνω των 18 μέτρων, η διασυνοριακή υπόγεια σήραγγα περιλάμβανε «ενισχυμένη στεγανοποίηση, ένα σύστημα σιδηροτροχιών, ηλεκτρικό ρεύμα και ένα σύστημα εξαερισμού», σε πλάτος άνω του 1,2 μέτρων, ανέφερε δελτίο Τύπου από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της περιφέρειας της νότιας Καλιφόρνιας.
Η ανακοίνωση υπογραμμίζει επίσης ότι έξι άτομα που διαμένουν στις ΗΠΑ κατηγορούνται «για συνωμοσία στη διακίνηση 799 κιλών κοκαΐνης».
Εκτός από την κοκαΐνη, οι αρχές κατέσχεσαν επίσης περίπου 74 κιλά μεθαμφεταμίνης και 1,5 κιλό ηρωίνης.
Η σήραγγα ανακαλύφθηκε από πράκτορες του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έπειτα από επιχείρηση παρακολούθησης μπροστά από ένα σπίτι το οποίο, στο παρελθόν, είχε χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση ναρκωτικών.
Ακολουθώντας τα ίχνη των υπόπτων, αστυνομικοί έφτασαν σε μια αποθήκη 90 μέτρα από τα σύνορα με το Μεξικό. Αφού επιθεώρησαν το κτίριο, εντόπισαν την είσοδο της σήραγγας, που ήταν σκαμμένη στο τσιμεντένιο δάπεδο.
Υπόγεια περάσματα στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού σκάβονται συχνά από διακινητές για να μεταφέρουν λαθραία μετανάστες ή ναρκωτικά προς τις ΗΠΑ, την κύρια χώρα καταναλωτή κοκαΐνης στον κόσμο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης