Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Trump κατά Musk λόγω Twitter: «Γελοία η τιμή της εξαγοράς, δεν θα γίνει» - Η ρήτρα του 1 δισ. δολ.

Σφοδρή επίθεση Trump κατά Musk λόγω Twitter: «Γελοία η τιμή της εξαγοράς, δεν θα γίνει» - Η ρήτρα του 1 δισ. δολ.
«Αν δεν ήταν η γελοία ρήτρα διάλυσης του ενός δισ. Εκατ. δολ., ο Elon Musk θα είχε ήδη φύγει εδώ και καιρό», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αμφισβήτησε ανοιχτά τη διάθεση Elon Musk να αγοράσει το Twitter, λέγοντας συγκεκριμένα:
«Δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσει το Twitter σε τόσο γελοία τιμή», ενώ έθιξε και το θέμα με τους ψεύτικους λογαριασμούς  και τα bots στην διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Trump σχολίασε στη δική του πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Truth Social,  λίγο αφότου ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας Musk ανακοίνωσε ότι η συμφωνία του για την αγορά του Twitter ήταν «προσωρινά σε αναμονή», έως ότου καταστούν διαθέσιμες λεπτομερείς πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι τα bots ή οι ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούν λιγότερους από 5% των χρηστών στην πλατφόρμα.
«Δεν υπάρχει περίπτωση ο Elon Musk να αγοράσει το Twitter σε μια τόσο γελοία τιμή, ειδικά αφού συνειδητοποιώντας ότι είναι μια εταιρεία που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε BOTS ή Spam λογαριασμούς», έγραψε ο Trump.
«Αν δεν ήταν η γελοία ρήτρα διάλυσης του ενός δισ. Εκατ. δολ., ο Elon Musk θα είχε ήδη φύγει εδώ και καιρό», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος, ενώ διαφήμισε παράλληλα τη δική του πλατφόρμα, προσθέτοντας ότι κατά τη γνώμη του είναι «πολύ καλύτερη από το Twitter» και έχει εκτοξευθεί με απόλυτη αφοσίωση από τους χρήστες.

Διαμάχη για τα fake προφίλ

Το Twitter ωστόσο ανέφερε την Πέμπτη 12/5 ότι τέτοιοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% του συνολικού συνόλου των λογαριασμών που χρησιμοποιούν το δίκτυο.
Ο Musk έχει δηλώσει ότι πιστεύει ότι είναι υψηλότερο και έχει υποστηρίξει ότι η απομάκρυνσή τους από το δίκτυο θα ήταν μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές του, εάν η συμφωνία του ολοκληρωθεί.
Η πιθανότητα να κλείσει η συμφωνία, ωστόσο, μειώθηκε για άλλους λόγους αυτή την εβδομάδα, λόγω της απότομης πτώσης της αξίας των μετοχών της Tesla, τις οποίες ο Musk επρόκειτο να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση για margin loan 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Morgan Stanley,  για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.
Το Bloomberg ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Musk αναζητούσε  6 δισεκατομμύρια δολάρια σε προνομιούχα ίδια κεφάλαια από την εταιρεία, αντ' αυτού, μειώνοντας το ποσό που θα έπρεπε να δανειστεί για να ολοκληρωθεί το deal.

Θα επιστρέψει ο Trump στο Twitter;

Ο Musk δήλωσε πρόσφατα ότι θα επαναφέρει τον λογαριασμό του Trump στο Twitter σε περίπτωση που η συμφωνία του αποδειχθεί επιτυχής, αναφέροντας ότι η απόφαση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης να απαγορεύσει τον Trump ήταν «ηθικά κακή».
Ο λογαριασμός Trump ανεστάλη οριστικά από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τον Ιανουάριο του 2021, αφού τον κατηγόρησε ότι παραβίασε την πολιτική «κατά της Βίας» της εταιρείας.
«Πιστεύω ότι δεν ήταν σωστό να απαγορεύσουμε τον Trump», είπε ο Musk σε συνέδριο των Financial Times  στις 10 Μαΐου.
«Νομίζω ότι ήταν λάθος γιατί αποξένωσε μεγάλο μέρος της χώρας και δεν είχε ως αποτέλεσμα τελικά να μην έχει φωνή», πρόσθεσε.
Προς το παρόν, ωστόσο, ο Trump δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο Twitter.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης