Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πονοκέφαλος για τους 500 μεγιστάνες του κόσμου: Έχασαν 1 τρισ. μέσα σε 5 μήνες - Τα παραδείγματα της Binance, Coinbase

Πονοκέφαλος για τους 500 μεγιστάνες του κόσμου: Έχασαν 1 τρισ. μέσα σε 5 μήνες - Τα παραδείγματα της Binance, Coinbase
Παρόλα αυτά όμως, συνολικά οι βαθύπλουτοι τα τελευταία 2 χρόνια έχουν υπερ διπλασιάσει την περιουσία τους

Το χάος που επικράτησε την τελευταία εβδομάδα στα αμερικανικά χρηματιστήρια, παρά την ανάκαμψη της Παρασκευής 13/5 της Wall Street δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να αφήσει ανεπηρέαστους και τους πολυεκατομμυριούχους των ΗΠΑ.
Μάλιστα, από την αρχή του έτους (2022) οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν έλλειμμα τουλάχιστον 1 τρις. δολάρια σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του ιδρυτή της Coinbase Brian Armostrong υποχώρησε από 8 δισ. δολάρια τον Μάρτιο του 2022 στα 2,2 δισ. δολάρια.
Όπως επίσης και η περιουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Binance, Chanpeng Zhao, συρρικνώθηκε από 96 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο στα 11,6 δισ. δολάρια.

Υπερκέρδη λόγω... πανδημίας

Παρόλα αυτά όμως, συνολικά οι βαθύπλουτοι τα τελευταία 2 χρόνια έχουν υπερ διπλασιάσει την περιουσία τους.
Οι απώλειες που προαναφέρθηκαν αναφέρονται μετά την πανδημία κατά τη διάρκεια της οποίας οι πλουσιότεροι του κόσμου ανέβασαν την περιουσία τους κατά 62%.
Στο σύνολό της αυτή άγγιξε τα 4,7 τρις. δολάρια.
Επιπρόσθετα, σε μια παλιότερη ανάλυσή της η Oxfam, αναφέρει ότι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, κατάφεραν να υπερδιπλασιάσουν την περιουσία τους από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Νοέμβριο του 2021, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 1,5 τρισ. δολάρια από περίπου 700 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης