Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινό μέτωπο ΕΕ - ΗΠΑ για τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, λόγω της ρωσικής εισβολής

Κοινό μέτωπο ΕΕ - ΗΠΑ για τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, λόγω της ρωσικής εισβολής
ΕΕ και ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν για να ξεπεράσουν τις ελλείψεις ημιαγωγών

Τις δυνάμεις τους ενώνουν Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, ώστε να αντιμετωπίσουν τις διαταραχές που προκαλεί στην εφοδιαστική αλυσίδα, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν τη Δευτέρα να συνεργαστούν στενότερα για την αντιμετώπιση της διαταραχή στην προσφορά βιομηχανικών προϊόντων και τροφίμων που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης από τη Μόσχα.
Ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ και των ΗΠΑ συναντήθηκαν στο Παρίσι για το δεύτερο Συμβούλιο Εμπορίου και Τεχνολογίας, ένα φόρουμ που αρχικά θεωρήθηκε ως διατλαντικό αντίβαρο στην Κίνα, αλλά τώρα εστιάζει σαφώς και στη Ρωσία.
Σε κοινή δήλωση, οι δύο σύμμαχοι δήλωσαν ότι θα συντονιστούν περαιτέρω για να μετριάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις αυτού που η Ρωσία περιέγραψε ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και στην ανοικοδόμηση της οικονομίας της Ουκρανίας.

Συνεργασία για το εμπόριο τροφίμων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν για να προωθήσουν το διαφοροποιημένο εμπόριο σε γεωργικά προϊόντα και εισροές και να μειώσουν την υπερβολική εξάρτηση από ορισμένους εμπορικούς εταίρους, ώστε να αυξηθεί η ανθεκτικότητα της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για να μειώσουν τις εξαρτήσεις από αναξιόπιστες πηγές στρατηγικών προμηθειών και να μετριάσουν από κοινού τις αρνητικές επιπτώσεις των προβλημάτων εφοδιασμού κρίσιμων υλικών από τη Ρωσία.

Ελλείψεις ημιαγωγών

ΕΕ και ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν για να ξεπεράσουν τις ελλείψεις ημιαγωγών με μεγαλύτερη διαφάνεια και σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, ενώ συμφωνούν επίσης να αποφύγουν μία μάχη επιδοτήσεων στον τομέα των τσιπ.

Παραπληροφόρηση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν επίσης την υπονόμευση της ελευθερίας της έκφρασης από τη ρωσική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «χρησιμοποίησε επανειλημμένα το πέπλο της παραπληροφόρησης» για να κρύψει τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι ρωσικές δυνάμεις.
«Πιστεύουμε επίσης ότι είναι σημαντικό να καταπολεμηθεί η ρωσική παραπληροφόρηση σε τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της επισιτιστικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των εταίρων μας της G7», ανέφερε η κοινή δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης