Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτίμηση σοκ Salvini: Έρχεται λιμός που θα οδηγήσει 20 εκατ αφρικανούς στην Ευρώπη – Πλήγμα για Ιταλία, Ελλάδα

Εκτίμηση σοκ Salvini: Έρχεται λιμός που θα οδηγήσει 20 εκατ αφρικανούς στην Ευρώπη – Πλήγμα για Ιταλία, Ελλάδα
Αν δαπανηθούν 80 δισεκατομμύρια ευρώ για όπλα στην Ευρώπη, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί ειρήνη, όσο περισσότερα όπλα υπάρχουν, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η ειρήνη», προειδοποίησε ο Salvini της Lega

Λιμός, δηλαδή έλλειψη τροφίμων που εξαπλώνεται τάχιστα ή επισιτιστική κρίση θα πλήξει τον πλανήτη και ειδικά την Αφρικανική ήπειρο προειδοποιεί ο Mateo Salvini της Lega του εθνικιστικού κινήματος της Ιταλίας, τονίζοντας ότι ένα ακραίο κύμα λαθρομεταναστών που θα προσεγγίσουν τα 20 εκατ θα πνίξουν την Ευρώπη με την Ιταλία και την Ελλάδα να δέχονται μεγάλες πιέσεις…

Ο αρχηγός του κόμματος της Ιταλικής Lega προειδοποίησε ότι εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν τελειώσει σύντομα, οι χρόνιες ελλείψεις τροφίμων θα προκαλέσουν κύμα μετανάστευσης που θα οδηγήσει σε 20 εκατομμύρια Αφρικανούς μετανάστες να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη.
Εάν οι εξαγωγές σιτηρών ειδικά από την Ουκρανία… συνεχίσουν να επηρεάζονται, ο Salvini προειδοποίησε:
«Αναμένεται σημαντική πείνα στην αφρικανική ήπειρο, η οποία θα είναι ανθρωπιστικό, μετά κοινωνικό και τέλος ιταλικό, πρόβλημα».

«Χωρίς ειρήνη στην Ουκρανία, θα υπάρξει λιμός το φθινόπωρο και 20 εκατομμύρια Αφρικανοί θα είναι έτοιμοι να φύγουν», πρόσθεσε με την Ιταλία και την Ελλάδα να δέχονται το μεγαλύτερο σοκ απο το νέο προσφυγικό κύμα.

Ο Salvini προβλέπει ότι μια νέα μεταναστευτική κρίση θα εκτυλιχθεί εάν δεν επιτευχθεί εκεχειρία και ειρήνη μέχρι το τέλος Μαίου, σημειώνοντας ότι αυτό είναι «ουσιώδες για την Ουκρανία, τη Ρωσία και την Ιταλία επίσης».
Ο Salvini ζήτησε επειγόντως συνάντηση με τον πρωθυπουργό Draghi της Ιταλίας, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τον αμερικανικό Πρόεδρο Biden με στόχο να πιέσει για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Λάθος επιλογή η συντήρηση του πολέμου

Ο Salvini είπε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που ρίχνουν όπλα στην περιοχή καθιστούν την ειρήνη όλο και πιο ανέφικτη.
«Αν δαπανηθούν 80 δισεκατομμύρια ευρώ για όπλα στην Ευρώπη, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί ειρήνη, όσο περισσότερα όπλα υπάρχουν, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η ειρήνη», προειδοποίησε.
«Υπάρχουν κάποιες χώρες στην Ευρώπη που τάσσονται υπέρ του πολέμου, αλλά η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία πρέπει να δράσουν για την ειρήνη».
Ο Salvini τάσσεται κατά της άποψης η Ιταλία να συμμετάσχει σε τρίτη αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Πλήγμα τα σιτηρά στην Ουκρανία

Η Ουκρανία ήταν ο 6ος μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού στον κόσμο πριν από την έναρξη του πολέμου.
Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι σιτηρά αξίας 6,8 δισεκατομμύρια λιρών δεν μπορούν να εξαχθούν από την Ουκρανία λόγω του πολέμου και του θαλάσσιου αποκλεισμού της Ουκρανίας.
Ο κόσμος αυτή τη στιγμή κατακλύζεται από αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και ελλείψεις βασικών προϊόντων, όπως το ηλιέλαιο, τα οποία διατίθενται με δελτίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης