Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Πυρά σε εκκλησία στην Καλιφόρνια – Ένας νεκρός και 5 τραυματίες

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ: Πυρά σε εκκλησία στην Καλιφόρνια – Ένας νεκρός και 5 τραυματίες
Συνελήφθη ένας ύποπτος
Σχετικά Άρθρα

Μέσα σε ένα 24ωρο από το μακελειό σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, κατά το οποίο σκοτώθηκαν εν ψυχρώ δέκα άνθρωποι, νέα ένοπλη επίθεση υπήρξε χθες Κυριακή 15/5 αυτήν την φορά σε εκκλησία στη νότια Καλιφόρνια.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η επίθεση έγινε σε εκκλησία πρεσβυτεριανών στη Laguna Woods, στην κομητεία Orange της νότιας Καλιφόρνια με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι πέντε, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Η αστυνομία έκανε γνωστό ότι έχει θέσει υπό κράτηση ένα ύποπτο άτομο ασιατικής καταγωγής και ηλικίας περίπου 60 ετών, ενώ κατέσχεσε και το όπλο της επίθεσης.
Όλα τα θύματα ήταν ενήλικοι ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση για τα κίνητρα της επίθεσης.

Τον αφόπλισαν

Όπως μεταδίδει το CNN, ο δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, τη στιγμή που οι πιστοί είχαν γεύμα μετά τη λειτουργία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κάποιοι από τους τους πιστούς κατάφεραν να τον σταματήσουν, τον «έδεσαν με ηλεκτρικό καλώδιο και του απέσπασαν τουλάχιστον δύο όπλα» προτού φθάσουν επιτόπου οι αστυνομικές δυνάμεις.
«Αυτή η ομάδα πιστών έδειξε (...) εξαιρετικό ηρωισμό και γενναιότητα.
Αναμφίβολα απέτρεψε περισσότερους τραυματισμούς και θανάτους» υποστήριξε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Orange Jeff Hallock.
Εκτιμάται πως στο σημείο της επίθεσης βρίσκονταν περίπου 30 με 40 άνθρωποι.
Το γραφείο του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Gavin Newsom σημείωσε πως παρακολουθεί στενά την έρευνα και συντονίζεται με τις τοπικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης