Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία ΗΠΑ: Ο Zelensky μάς ζήτησε να χαρακτηρίσουμε τη Ρωσία «κράτος - τρομοκράτη»

Ομολογία ΗΠΑ: Ο Zelensky μάς ζήτησε να χαρακτηρίσουμε τη Ρωσία «κράτος - τρομοκράτη»

Τι αποκάλυψε ο ηγέτης της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Mitch McConnell

Σχετικά Άρθρα

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλακανών στη Γερουσία Mitch McConnell ηγήθηκε αντιπροσωπείας του Κογκρέσου που επισκέφθηκε την ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, το Σάββατο 14 Μαϊου 2022.
Το απροειδοποίητο ταξίδι περιελάμβανε τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές John Cornyn από το Τέξας, Susan Collins από το Maine και John Barrasso από το Wyoming.
Ο McConnell  αποκάλυψε το ταξίδι αφού «μόλις έφυγε» από την Ουκρανία, αποκαλώντας «τιμή» να συναντηθεί με τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky.
Σε δηώσεις του ο McConnell τόνισε ότι η ομάδα των Αμερικανών αξιωματούχων «επιβεβαίωσε» στον Zelensky "ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται απόλυτα δίπλα από την Ουκρανία και θα διατηρήσουν την υποστήριξή μας έως ότου η Ουκρανία κερδίσει αυτόν τον πόλεμο.».
Το σημαντικότερο ήταν ότι ο Zelensky χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία ως «τρομοκρατικό κράτος».
Η δήλωση του McConnell συνέχισε: «Είναι απολύτως προς το εθνικό μας συμφέρον να βοηθήσουμε την Ουκρανία να επιτύχει τη νίκη σε αυτόν τον πόλεμο και να βοηθήσουμε την Ουκρανία και άλλες χώρες να αποτρέψουν άλλους επιθετικούς πολέμους πριν ξεκινήσουν».

Μέχρι τη νίκη....

Η ρητορική της αντιπροσωπείας των Ρεπουμπλικάνων για «νίκη» απηχεί δηλώσεις της προέδρου της Βουλής των Δημοκρατικών, Nancy Pelosy, όταν συναντήθηκε με τον Zelensky στο Κίεβο στις αρχές αυτού του μήνα.
Είχε δηλώσει τότε από τη γειτονική Πολωνία αμέσως μετά το ταξίδι της ότι η Ουάσιγκτον θα στηρίξει τους Ουκρανούς «μέχρι να επιτευχθεί η νίκη» επί της Ρωσίας.

ΕΕ: Ο δρόμος των συμβιβασμών

Αυτό έκανε ορισμένους Ευρωπαίους συμμάχους νευρικούς, δεδομένου ότι σηματοδοτεί την προθυμία των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός, υπέρ της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης, αλλά με λίγους καθορισμένους τελικούς στόχους για το τι θα ισοδυναμεί με τη «νίκη».
Ειδικότερα, ο Γάλλος Emmanuel Macron φέρεται να πίεσε τον Zelensky να είναι πρόθυμος να κάνει ορισμένους εδαφικούς συμβιβασμούς με τη Ρωσία, ιδιαίτερα στα ανατολικά, τους οποίους το Κίεβο προφανώς έχει απορρίψει.
Το αίτημα του Zelensky προς την ομάδα των Αμερικανών γερουσιαστών να χαρακτηρίσουν τις ΗΠΑ τη Ρωσία «κράτος τρομοκράτη» έχει επεναληφθεί στο κοινοβούλιο της Βρετανίας.

Το πακέτο των 40 δισ δολ.

Ο McConnell δήλωσε την Κυριακή (15/5) ότι αναμένει η Γερουσία να ψηφίσει την Τετάρτη 18 Μάιου 2022 για να εγκρίνει περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε προτεινόμενη βοήθεια για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντισταθεί στη ρωσική εισβολή μετά τη διεξαγωγή σχετικής διαδικαστικής ψηφοφορίας τη Δευτέρα 16/5 .

Το πλαίσιο του ΟΗΕ και ο μοχλός πίεσης

Αν και ο πρόεδρος Joe Biden και οι κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει πρόσφατα τον χαρακτηρισμό «γενοκτονία» για να περιγράψουν τη δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει αντιφρδράσεις δεδομένου ότι ο ορισμός του ΟΗΕ για την εφαρμογή της λέξης έχει αυστηρή σημασία, δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη κίνηση. για το χαρακτηρισμό ως «τρομοκρατίας» της δράσης της ρωσίας.
Ενδεχομένως διατηρειται ακόμη θολό το τοπίο προκειμένου να χρησιμιποιηθεί ως μοχλός πίεσης στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης