Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστρέφει το παγκόσμιο έλλειμμα σε chip - Αυξήσεις +20% πληρώσει η Samsung - Στις 26 εβδομάδες η υστέρηση παραδόσεων

Επιστρέφει το παγκόσμιο έλλειμμα σε chip - Αυξήσεις +20% πληρώσει η Samsung - Στις 26 εβδομάδες η υστέρηση παραδόσεων
Η επιβολή lockdown στην Κίνα ήδη καθυστερεί τους χρόνους παράδοσης οι οποίοι έχουν φτάσει στις 26,6 εβδομάδες, που αποτελεί ιστορικό υψηλό
Σχετικά Άρθρα

Η Samsung ετοιμάζεται να αυξήσει τις τιμές για τα συμβόλαια που έχει με τους κατασκευαστές από τους οποίους προμηθεύεται chip το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι είναι γνωστό πώς οι αυξήσεις στα κόστη παραγωγής διαβρώνουν τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας.
Οι τιμές των chip που προμηθεύεται η Samsung με βάση τα συμβόλαιά της θα αυξηθούν κατά 15-20% δεδομένου του επιπέδου πολυπλοκότητας της κατασκευής, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, προσθέτοντας ότι η Samsung έχει συζητήσει και κλείσει το νέο μοντέλο τιμολόγησης με πελάτες.
Η απόφαση της Samsung έρχεται καθώς το κόστος της ενέργειας, των πρώτων υλών, του εξοπλισμού, των μεταφορών και της εργασίας εκτινάσσονται στα ύψη.
Η κίνηση ήταν «αναπόφευκτη», δήλωσε ο Masahiro Wakasugi, αναλυτής του Bloomberg Intelligence.
Ένα άλλο στοιχείο που οδηγεί στις αυξήσεις των τιμών είναι η συνεχιζόμενη παγκόσμια έλλειψη chip.
Η επιβολή lockdown στην Κίνα ήδη καθυστερεί τους χρόνους παράδοσης -- η υστέρηση μεταξύ της παραγγελίας και της παράδοσης ενός chip  -- οι οποίοι έχουν φτάσει στις 26,6 εβδομάδες, που αποτελεί ιστορικό υψηλό.
Snag_f791fda.png

Η αύξηση των τιμών των chip θα αυξήσει το κόστος για smartphone, tablet, υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών, τηλεοράσεις, έξυπνα ηχεία, αυτοκίνητα κοκ.
Η Samsung είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής chip στον κόσμο.
Η TSMC, συντομογραφία της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή συμβατικών τσιπ στον κόσμο και πρόσφατα ειδοποίησε πελάτες για αυξήσεις τιμών κατά 5% έως 8% το επόμενο έτος.
Πέρσι είχε επιβάλλει αύξηση της τιμής κατά 20%.
Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές chip στον κόσμο.
Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες που χρειάζονται chip για την κατασκευή των προϊόντων τους θα είναι υποχρεωμένες να τα πληρώσουν σε υψηλοτερες τιμές.
Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι το κόστος των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης θα αυξηθεί.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης