Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βόμβα» Musk: Παγώνει προσωρινά την εξαγορά του Twitter λόγω... spam - Έως -23% η μετοχή

«Βόμβα» Musk: Παγώνει προσωρινά την εξαγορά του Twitter λόγω... spam - Έως -23% η μετοχή
Η μετοχή του Twitter έφτασε να υποχωρεί προσυνεδριακά έως 23%, καθώς η αγορά βλέπει κατάρρευση της συμφωνίας
Σχετικά Άρθρα
Στον «πάγο» βάζει προσωρινά την εξαγορά του Twitter o Elon Musk, οδηγώντας τη μετοχή του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο -23% προσυνεδριακά.
Ο μεγιστάνας της Tesla ανακοίνωσε ότι η συμφωνία του 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ιδιωτικοποίηση του Twitter είναι «προσωρινά σε αναμονή», ενώ οι δύο πλευρές διαφωνούν για την έκταση των ψεύτικων και ανεπιθύμητων λογαριασμών στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Η μετοχή του Twitter έφτασε να υποχωρεί προσυνεδριακά έως 23%, καθώς η αγορά βλέπει κατάρρευση της συμφωνίας.
Αυτή την ώρα υποχωρεί 11%.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Tesla ενισχύεται 6%.

Σε νεότερο tweet, ο Elon Musk αναφέρει ότι παραμένει προσηλωμένος στην εξαγορά.
Διαμάχη για τα fake προφίλ


Το Twitter ανέφερε την Πέμπτη ότι τέτοιοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% του συνολικού συνόλου των λογαριασμών που χρησιμοποιούν το δίκτυο.
Ο Musk έχει δηλώσει ότι πιστεύει ότι είναι υψηλότερο και έχει υποστηρίξει ότι η απομάκρυνσή τους από το δίκτυο θα ήταν μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές του, εάν η συμφωνία του ολοκληρωθεί.
Η πιθανότητα να κλείσει η συμφωνία, ωστόσο, μειώθηκε για άλλους λόγους αυτή την εβδομάδα, λόγω της απότομης πτώσης της αξίας των μετοχών της Tesla, τις οποίες ο Musk επρόκειτο να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση για margin loan 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Morgan Stanley,  για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.
Το Bloomberg ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Musk αναζητούσε  6 δισεκατομμύρια δολάρια σε προνομιούχα ίδια κεφάλαια από την εταιρεία, αντ' αυτού, μειώνοντας το ποσό που θα έπρεπε να δανειστεί για να ολοκληρωθεί το deal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης