Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για κλοπή σιταριού κατηγορεί τη Ρωσία η Ουκρανία - Μύδροι κατά των χωρών που αγοράζουν τα "κλεμμένα"

Για κλοπή σιταριού κατηγορεί τη Ρωσία η Ουκρανία - Μύδροι κατά των χωρών που αγοράζουν τα

Αντιδράσεις από τη Ρωσία για τη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία

 

Ότι κλέβει τα ουκρανικά σιτηρά κατηγορεί η Ουκρανία της Ρωσία, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε χώρα αγοράζει τα κλεμμένα σιτηρά από τους Ρώσους θα θεωρηθεί «συνένοχος στο έγκλημα».
Μάλιστα, η Ουκρανία ανέφερε ότι θα αρχίσει νομικές ενέργειες για όλους όσους εμπλέκονται στη μεταφορά και την πώληση των κλεμμένων σιτηρών.
Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών μέσω ενημέρωσης, τα σιτηρά που έχουν κλαπεί από την Ουκρανία μεταφέρονται από την περιφέρεια Zaporizhzhia μέσω ρωσικών φορτηγών πλοίων στη Συρία.
Πολλά φορτηγά σιτηρών έχουν επίσης σταλεί στα ρωσικά σύνορα, από την περιφέρεια Kherson στη νότια Ουκρανία.
Επίσης, περίπου 1.500 τόνοι σιτηρών εξήχθησαν στην Κριμαία, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που επικαλείται το CNN, ένα εμπορικό πλοίο, το Matros Pozynich, που εστάλη από τη Ρωσία με τα κλεμμένα σιτηρά, απομακρύνθηκε από ένα λιμάνι της Μεσογείου και βρίσκεται στο συριακό λιμάνι της Λατάκια από την Πέμπτη.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει στα τέλη Απριλίου, με τον αναμεταδότη του απενεργοποιημένο.
Το Matros Pozynich είναι ένα από τα τρία πλοία που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο κλεμμένων ουκρανικών σιτηρών.
Εκτός από σιτηρά, οι Ρώσοι εξήγαγαν επίσης λάχανα και πατάτες από την Ουκρανία.
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας προέβλεψε ότι τα σιτηρά που μεταφέρονται στη Συρία από τη Ρωσία θα μεταφερθούν επίσης λαθραία σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Αντιδρά στη στρατιωτική βοήθεια η Ρωσία

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας προειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία κινδυνεύει να πυροδοτήσει μια ευρύτερη σύγκρουση.
Ο Dmitry Medvedev, στενός συνεργάτης του προέδρου Vladimir Putin, είπε ότι η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία «αύξησε την πιθανότητα μιας άμεσης και ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.
Και αυτή η δήλωση έρχεται αφότου η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen είπε ότι η Ρωσία είναι η «πιο άμεση απειλή» για τη διεθνή τάξη.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης