Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρώσοι αποσύρονται από Kharkiv και προελαύνουν στην Αν. Ουκρανία προς Rubizhne, Severodonetsk, σχεδιάζουν επίθεση στο Mykolaiv

Οι ρώσοι αποσύρονται από Kharkiv και προελαύνουν στην Αν. Ουκρανία προς Rubizhne, Severodonetsk, σχεδιάζουν επίθεση στο Mykolaiv
Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να εγκαταλείπουν τις προσπάθειες για μια ευρεία περικύκλωση ουκρανικών στρατευμάτων κατά μήκος της γραμμής Izyum – Slovyansk - Debaltseve με στόχο να περικυκλώσουν το Severodonetsk και το Lysychansk

Η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το Βόρειο Kharkiv ενεργοποίησε τις ουκρανικές δυνάμεις που μαζί με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, πραγματοποιούν τιμωρητικές επιδρομές προκειμένου να ελέγξουν τους κατοίκους της περιοχής για την φιλορωσική τους στάση.
Όλοι οι ύποπτοι συλλαμβάνονται βάσει του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας και οδηγούνται προς άγνωστη κατεύθυνση»
Να σημειωθεί ότι οι Ουκρανοί σκηνοθέτησαν τα φρικιαστικό έγκλημα στην Bucha (Μπούχα) της Ουκρανίας σκοτώνοντας συνεργάτες Ουκρανούς με τον ρωσικό στρατό.
Το ίδιο σκηνικό στήνεται και στο Kharkiv αλλά δεν μπορούν να επαναλάβουν το έγκλημα τους δηλαδή να παρατούν πτώματα στον δρόμο αλλά πλέον συλλαμβάνουν φιλορώσους Ουκρανούς και είτε τους εκτελούν, είτε τους βασανίζουν…

Τι συμβαίνει στο στρατιωτικό μέτωπο στην Ουκρανία;

Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να εγκαταλείπουν τις προσπάθειες για μια ευρεία περικύκλωση ουκρανικών στρατευμάτων κατά μήκος της γραμμής Izyum – Slovyansk - Debaltseve με στόχο να περικυκλώσουν το Severodonetsk και το Lysychansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν σχεδόν όλο το Rubizhne από τις 12 Μαΐου και πιθανότατα έχουν καταλάβει την πόλη Voevodivka, βόρεια του Severdonetsk.
Οι ρώσοι θα εξαπολύσουν χερσαία επίθεση εντός ή γύρω από το Severdonetsk τις επόμενες ημέρες.
Η επιτυχία των ρωσικών επιχειρήσεων στην περιοχή αυτή σε συνδυασμό με την αποτυχία τους να προχωρήσουν από το Izyum και η αξιοσημείωτη μείωση της ενέργειας αυτής της επιχειρούμενης προέλασης υποδηλώνουν ότι μπορεί να εγκαταλείψουν τον άξονα Izyum.
Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Popasna προελαύνουν βόρεια, προς Severodonetsk και το Lysychansk, αντί ανατολικά προς τον αυτοκινητόδρομο Slovyansk-Debaltseve, υποστηρίζουν αυτήν την υπόθεση.

Εάν οι Ρώσοι εγκαταλείψουν τις προσπάθειες να προχωρήσουν από το Izyum, επιπλέον, οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην υπεράσπιση του Severodonetsk - Lysychansk.

Η ουκρανική αντεπίθεση γύρω από το Kharkiv αναγκάζει επίσης τη ρωσική διοίκηση να κάνει δύσκολες επιλογές.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις που αποσύρθηκαν από το Kharkiv έχουν σταλεί προς το Rubizhne και το Severodonetsk αλλά με το κόστος της παραχώρησης εδάφους στο Kharkiv.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη στα βόρεια του Severodonetsk και κατέλαβαν το Rubizhne και το Voevodivka.

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν εντατικά τις ουκρανικές θέσεις στο βόρειο Kharkiv για να σταματήσουν τη συνεχιζόμενη ουκρανική αντεπίθεση γύρω από την πόλη του Kharkiv.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν τη θέση τους στο Snake Island σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις θαλάσσιες επικοινωνίες και τις δυνατότητες της Ουκρανίας στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα στις προσεγγίσεις προς την Οδησσό.

Κύρια προσπάθεια - Ανατολική Ουκρανία – Έλεγχος του Donbass

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έκαναν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση γύρω από το Izyum στις 12 Μαΐου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν πρόσθετο εξοπλισμό και μια τακτική ομάδα τάγματος (BTG) στην περιοχή Izyum.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις στην Oleksandrivka και τη Novoselivka, 20 και 30 χλμ ανατολικά του Izyum αντίστοιχα, για να αποκτήσουν βάση στην ανατολική όχθη του ποταμού Seversky
Οι Ρώσοι ενδέχεται να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες για ευρεία περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων από το Izyum κατά μήκος του δρόμου Slovyansk εστιάζοντας στην Lyman, την Kreminna και το Severodonetsk στην ανατολική πλευρά του ποταμού Seversky.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις οχύρωσαν 170 χλμ μεταξύ Kramatorsk και Slovyansk χρησιμοποιώντας αμάχους Ουκρανούς.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Rubizhne και έκαναν οριακές προόδους στη Voevodivka, ένα προάστιο του Severodonetsk.
Ο επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Haidai, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν μερικώς τη Rubizhne, αλλά ουκρανοί στρατιώτες ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πρόσβαση μόνο στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου T1302 στα δυτικά προάστια.
Οι Τσετσένοι εισήλθαν στο εργοστάσιο χημικών Zorya μεταξύ Rubizhne και Voevodivka.
Οι μάχες συνεχίζονταν στο εργοστάσιο περίπου 13 χλμ. από το Rubizhne.
Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Severodonetsk Oleksandr Stryuk επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Voevodivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα εξαπολύσουν χερσαία επίθεση στο Severodonetsk τις επόμενες ημέρες.

Μαριούπολη

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν επιδρομές από αέρα και με πυροβολικό εναντίον ουκρανικών θέσεων στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει σημεία ελέγχου σε ολόκληρη την πόλη για να εδραιώσουν περαιτέρω τις θέσεις τους.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να διεξαγάγουν δημοψήφισμα για την ένταξη της Μαριούπολης στη Ρωσία το συντομότερο στις 15 Μαΐου, κάτι που συνάδει με προηγούμενες αναφορές ότι τα παιδιά στη Μαριούπολη και στις γύρω περιοχές υπογράφουν τα σχολικά τους τετράδια ως «Mariupol, Rostov Region, Russia»

Νότιος άξονας, έλεγχος Kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να βελτιώσουν τις θέσεις τους κατά μήκος του Νότιου Άξονα και συνέχισαν να βομβαρδίζουν κατά των ουκρανικών στρατευμάτων προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση στο Mykolaiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επιπρόσθετα τις πόλεις aporizhia, Mykolaiv, Dnipropetrovsk Oblasts, and Kryvyi Rih
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η ρωσική μονάδα στο Snake Island προσπαθεί να βελτιώσει τη θέση της στο νησί σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τις θαλάσσιες επικοινωνίες και τις δυνατότητες της Ουκρανίας στη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα, ιδιαίτερα προς την Οδησσό.
aa1_1.png

aa2_1.png

aa3_1.png

aa4_1.png

aa5.pngwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης