Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξαρση covid στη Β. Κορέα – Έξι νεκροί, 187.000 σε απομόνωση και νοσοκομεία

Έξαρση covid στη Β. Κορέα – Έξι νεκροί, 187.000 σε απομόνωση και νοσοκομεία
Σε lockdown και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα
Σχετικά Άρθρα

Μια μόλις ημέρα από την επίσημη ανακοίνωση του εντοπισμού των πρώτων κρουσμάτων covid στη Βόρεια Κορέα, οι Αρχές αποφάσισαν να δώσουν μια πιο λεπτομερή εικόνα του τι επικρατεί στην χώρα σχετικά με την πανδημία.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως μέχρι στιγμής έχουν υποκύψει έξι άνθρωποι με «πυρετό», εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά πως έπασχε από την COVID-19.
«Πυρετός η αιτία του οποίου δεν έχει μπορέσει να εξακριβωθεί, εξαπλώνεται με εκρηκτικό τρόπο σε όλη τη χώρα από τα τέλη Απριλίου.
Έξι άνθρωποι πέθαναν (ο ένας εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε κατόπιν εξετάσεων πως είχε μολυνθεί από την υποπαραλλαγή BA.2 της Omicron, παραλλαγής του SARS-CoV-2» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Στα νοσοκομεία 187.000 άνθρωποι

Επιπλέον, έγινε γνωστό πως πάνω από 187.000 άνθρωποι με «πυρετό» έχουν «τεθεί σε απομόνωση» και «τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες».
Σημειώνεται πως ο ηγέτης της Β. Κορέας έχει κηρύξει την χώρα σε αυστηρό lockdown και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η Β. Κορέα δεν έχει προμηθευτεί και δεν έχει χορηγήσει ούτε μια δόση εμβολίου, καθώς οι αρχές απέρριψαν τη βοήθεια για τα εμβόλια Sinovac και AstraZeneca.
Η έξαρση της επιδημίας αναμένεται να δοκιμάσει ιδιαίτερα το υγειονομικό σύστημα της χώρας και να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη βορειοκορεατική οικονομία αλλά και την έλλειψη τροφίμων και βασικών αγαθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης