Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (ΕΕ): Άμεση απειλή για τη παγκόσμια τάξη η Ρωσία – Βάρβαρος πόλεμος στην Ουκρανία

Von der Leyen (ΕΕ): Άμεση απειλή για τη παγκόσμια τάξη η Ρωσία – Βάρβαρος πόλεμος στην Ουκρανία
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο την Ευρώπη, συνταράσσει την καρδιά της διεθνούς τάξης, και στην Ασία είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία συνιστά άμεση απειλή για την παγκόσμια τάξη διατύπωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων της με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Fumio Kishida, μετά τη συνάντηση τους στο Τόκιο.
Η επικεφαλής της Κομισιόν, έχοντας στο πλευρό της τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, εξέφρασε παράλληλα τον προβληματισμό της για την «ανησυχητική» συμφωνία της Κίνας με τη Μόσχα.
«Η Ρωσία είναι σήμερα η πιο άμεση απειλή για την παγκόσμια τάξη, με τον βάρβαρο πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας και την ανησυχητική συμφωνία της με την Κίνα» υπογράμμισε η von der Leyen, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.
«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο την Ευρώπη, συνταράσσει την καρδιά της διεθνούς τάξης, και στην Ασία.
Δεν πρέπει να γίνει ανεκτή» τόνισε ο Kishida.
Η Ιαπωνία έχει υιοθετήσει μέρος των δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, ιδίως στον χρηματοοικονομικό τομέα και σε αυτόν της ενέργειας.

Σύνοδος ΕΕ – Ιαπωνίας

Σημειώνεται πως σήμερα Πέμπτη 12/5 αρχίζει ο ετήσιος κύκλος συνομιλιών Ιαπωνίας-ΕΕ, στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να βρεθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και η στάση, αλλά και οι φιλοδοξίες της Κίνας καθώς και η συνεργασία τους, ειδικά με τη σύναψη ψηφιακής εταιρικής σχέσης, που θα αφορά την ανταγωνιστικότητα και την ασφάλεια στο πεδίο αυτό.
«Η συνεργασία μας στην Ουκρανία είναι κρίσιμη στην Ευρώπη, όμως είναι σημαντική και στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού και θέλουμε επίσης να βαθύνουμε τις διαβουλεύσεις μας για την Κίνα, που γίνεται ολοένα πιο διεκδικητική.
Θεωρούμε ότι η Κίνα πρέπει να επαναβεβαιώσει ότι θα υπερασπιστεί το πολυμερές σύστημα από το οποίο επωφελήθηκε για να αναπτυχθεί» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης