Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev (Ρωσία): Θα επιτύχουμε τους στόχους στην Ουκρανία, θα χάσουν οι ΗΠΑ

Medvedev (Ρωσία): Θα επιτύχουμε τους στόχους στην Ουκρανία, θα χάσουν οι ΗΠΑ
Οι Αμερικάνοι θέλουν πίσω τα λεφτά που επένδυσαν στην Ουκρανία, την φέρνουν πιο κοντά στο λιμό είπε ο πρόεδρος της Δούμας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει για την Ουκρανία διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmitry Medvedev, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα πως το σχέδιο των ΗΠΑ θα αποτύχει.
«Οι ΗΠΑ δεν θα καταφέρουν να περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας και την πολιτική μας επιρροή στον κόσμο» υπογράμμισε ο Medvedev με αφορμή και το νέο πακέτο βοήθειας των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενέκρινε το Κογκρέσο για την Ουκρανία.

Θέλουν να μας πλήξουν οι Αμερικάνοι

«Σκοπός αυτού του πακέτου είναι η συνέχιση του πολέμου κατά της Ρωσίας, η επιθυμία να επιφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στην χώρα μας και ο περιορισμός της οικονομικής μας ανάπτυξης και της πολιτικής επιρροής μας στον κόσμο.
Δεν θα τα καταφέρουν.
Τα νομισματοκοπεία τους θα καταρρεύσουν σύντομα λόγω της συνεχούς αύξησης του ήδη υπερβολικά διογκωμένου δημόσιου χρέους» είπε ο Medvedev, επικαλούμενος την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και στα τρόφιμα και αναφέροντας πως για αυτό «θα πρέπει οι Αμερικάνοι να ευχαριστήσουν τη ρωσοφοβική κυβέρνηση τους».

Θα τα καταφέρουμε στην Ουκρανία

«Οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και η υπεράσπιση του Donbass θα επιτευχθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Medvedev, στον απόηχο των όσων υποστήριξαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι οποίες ανέφεραν πως η Ρωσία ετοιμάζεται για ένα μακροχρόνιο πόλεμο και ότι στο στόχαστρο της βρίσκεται και η Μολδαβία.

Volodin: Οι Αμερικάνοι φέρνουν τον λιμό στην Ουκρανία πιο κοντά

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δούμας Vyacheslav Volodin υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ με την οικονομική βοήθεια που παρέχουν στην Ουκρανία, την φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στο λιμό.
«Οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν στη νίκη της Ουκρανίας και ψάχνουν τρόπους για να πάρουν γρήγορα πίσω τα χρήματα που επένδυσαν στην χώρα, την οποία ωθούν και στο λιμό.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να δουν πως θα εξαγάγουν σιτάρι από την Ουκρανία, κάτι που όπως είπε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden «είναι απαραίτητο για να μειωθούν οι τιμές στην πηγή».
Αντί για πραγματική βοήθεια, τους αφαιρούν το πιο απαραίτητο.
Οι Ουκρανοί έχουν ανάγκη τα αποθέματα σιταριού για να ζήσουν μέχρι την επόμενη σοδειά» υποστήριξε ο Volodin.

Τους αυξάνουν το χρέος

Επιπλέον, ο Ρώσος πολιτικός υποστήριξε πως οι ΗΠΑ με τις ενέργειες τους αυξάνουν τις υποχρεώσεις χρέους της Ουκρανίας, καθώς η αμερικανική βοήθεια των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων διατίθεται ως δανεισμός για την προμήθεια όπλων στο Κίεβο.
«Η Ουκρανία παίρνει όλο και περισσότερα δάνεια, αλλά αυτό δεν βοηθά στην ανάπτυξη της χώρας, στη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών.
Αντίθετα, η Ουάσιγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας και για αυτό οι Ουκρανοί δεν μπορούν να επιστρέψουν στη συνήθη ειρηνική ζωή τους» είπε ο Volodin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης