Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Το ευρωπαϊκό embargo στο ρωσικό πετρέλαιο θα καταστρέψει την οικονομία μας

Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Το ευρωπαϊκό embargo στο ρωσικό πετρέλαιο θα καταστρέψει την οικονομία μας
Να ισχύσει το embargo μόνο στις θαλάσσιες παραδόσεις, όχι στην προμήθεια μέσω αγωγών είπε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για embargo στο ρωσικό πετρέλαιο θα κατέστρεφε την ουγγρική οικονομία διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto, αναφέροντας πως μια λύση θα ήταν οι κυρώσεις να αφορούν τις παραδόσεις πετρελαίου μέσω θαλάσσης.
Συγκεκριμένα, ο Ούγγρος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για την επιβολή embargo στο ρωσικό πετρέλαιο θα ήταν, εάν αυτό ισχύσει μόνο για τις αποστολές πετρελαίου μέσω της θάλασσας και δεν αφορά την παράδοση ποσοτήτων μέσω των αγωγών.
Μάλιστα ζήτησε την πλήρη εξαίρεση της παράδοσης ποσοτήτων μέσω αγωγών από κάθε είδους κυρώσεις.
Σημειώνεται πως η Κομισιόν έχει ήδη προτείνει την επιβολή embargo στο ρωσικό πετρέλαιο έως το τέλος του 2022, στο πλαίσιο του έκτου πακέτου κυρώσεων.
Ωστόσο, η Ουγγαρία – αλλά και άλλα κράτη, όπως η Τσεχία και η Σλοβακία – έχει διατυπώσει έντονες αντιδράσεις, αναφέροντας πως λόγω της μεγάλης εξάρτησης της από το ρωσικό πετρέλαιο, δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ.
Η ΕΕ από την πλευρά της έχει προτείνει την εξαίρεση της Ουγγαρίας έως τα τέλη του 2024, αλλά η κυβέρνηση Orban ζητά η εξαίρεση της να αυξηθεί στα 5 χρόνια και παράλληλα να της δοθούν μεγάλα χρηματικά ποσά ως αποζημίωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης