Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Σημαντική πτώση 1,3% στα 1.856 δολάρια η ουγγιά - Απώλειες άνω του 2% και για ασήμι, πλατίνα

Χρυσός: Σημαντική πτώση 1,3% στα 1.856 δολάρια η ουγγιά - Απώλειες άνω του 2% και για ασήμι, πλατίνα
Οι σταθερά ανοδικές αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων που βρίσκονται σε υψηλά 4ετίας λειτουργούν ανταγωνιστικά για το χρυσό
Σχετικά Άρθρα

Σημαντικές απώλειες έγραψε ο χρυσός, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου και των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων αποθαρρύνουν τους επενδυτές παρά την πτωτική κίνηση των χρηματιστηριακών αγορών.
Παρά το γεγονός ότι οι μετοχές συνεχίζουν να δέχονται έντονες πιέσεις διεθνώς και η Wall καταγράφει διαδοχικές απώλειες άνω του 3%, το ξέφρενο ράλι του δολαρίου λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επενδυτές που στρέφονται στα αμερικανικά ομόλογα και δεν επιλέγουν το «ασφαλές λιμάνι» του χρυσού.
Έτσι οι σταθερά ανοδικές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων που βρίσκονται σε υψηλά 4ετίας λειτουργούν ανταγωνιστικά για το χρυσό.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο του χρυσού Ιουνίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με σημαντικές απώλειες κατά 1,3% ή περίπου 24 δολαρίων, με την τιμή του να υποχωρεί στα 1.856 δολάρια η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι δέχθηκε ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις με το συμβόλαιο του να υποχωρεί κατά 2,4% στα 21,8 δολάρια η ουγγιά.
Η πλατίνα έχασε επίσης 2% κινούμενη στα 937 δολάρια, ο χαλκός υποχώρησε κατά 1,7% στα 4,193 δολάρια, ενώ από το γενικό κλίμα της ημέρας ξέφυγε το παλλάδιο που είδε την τιμή του να ενισχύεται κατά 1,8% στα 2.065 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης