Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μία νίκη Putin στην Ουκρανία – Johnson: Να εντείνουμε τις πιέσεις στη Ρωσία

G7: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε μία νίκη Putin στην Ουκρανία – Johnson: Να εντείνουμε τις πιέσεις στη Ρωσία
Παραμένουμε ενωμένοι στην αποφασιστικότητά μας ο πρόεδρος Putin να μην κερδίσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας,  δηλώνουν οι G7
Σχετικά Άρθρα

Οι ηγέτες των G7 εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνδράμουν την Ουκρανία, ώστε να μην κερδίσει η Ρωσία στον πόλεμο.
«Οι G7 και η Ουκρανία στέκονται ενωμένες σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν το δημοκρατικό, ευημερούν μέλλον της Ουκρανίας.
Παραμένουμε ενωμένοι στην αποφασιστικότητά μας ο πρόεδρος Putin να μην κερδίσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.
Το οφείλουμε στη μνήμη όλων εκείνων που πολέμησαν για την ελευθερία στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται για αυτήν σήμερα, για τον λαό της Ουκρανίας, την Ευρώπη και την παγκόσμια κοινότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους αρχηγούς των δημοκρατιών του Donbass.

Johnson: Να εντείνουμε τις πιέσεις

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν ότι ο κόσμος πρέπει να εντείνει τις οικονομικές πιέσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας, με κάθε δυνατό τρόπο, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ μετά τη βιντεοδιάσκεψη της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, στην οποία μετείχε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson.
Ο Johnson είπε ότι ο κόσμος «πρέπει να κάνει περισσότερα και να κινηθεί γρηγορότερα» για να στηρίξει την Ουκρανία.
Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Johnson είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται στρατιωτικό εξοπλισμό που «θα της επιτρέψει όχι μόνο να κρατήσει τις θέσεις της αλλά και να ανακαταλάβει εδάφη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης