Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση κόλαφος για Erdogan: Έξι στους 10 πολίτες, τo 60%, πιστεύουν πως δεν μπορεί να σώσει την οικονομία

Δημοσκόπηση κόλαφος για Erdogan: Έξι στους 10 πολίτες, τo 60%, πιστεύουν πως δεν μπορεί να σώσει την οικονομία
«Δεν μπορεί να ανορθώσει την οικονομία», υποστηρίζει το 60% των Τούρκων για τον Erdogan
Σχετικά Άρθρα

Tο 60% των Τούρκων πολιτών, σχεδόν έξι στους δέκα ψηφοφόρους στην Τουρκία δεν πιστεύουν ότι ο Recep Tayyip Erdogan μπορεί να σώσει την οικονομία της χώρας τους, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.
Το 59% των ερωτηθέντων στη σφυγμομέτρηση της Metropoll, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες δημοσκοπήσεων στην Τουρκία, απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι ο Erdoganμπορεί να λύσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ενώ το 39% θεωρούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση.
Η δημοσκόπηση, τα ευρήματα της οποίας ανήρτησε στο Twitter ο επικεφαλής της Metropoll, Ezel Senjar, έρχεται την ώρα που ο πληθωρισμός στην Τουρκία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχει εκτιναχθεί κοντά στο 70% σημειώνοντας ρεκόρ 20ετίας, καθώς οι ιλιγγιώδεις τιμές έχουν φέρει με την πλάτη στον τοίχο τους Τούρκους καταναλωτές, που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και βασικές τους ανάγκες.
Οι επικριτές του Τούρκου προέδρου αποδίδουν την ακρίβεια στην ανορθόδοξη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Erdogan, ο οποίος τάσσεται υπέρ της μείωσης των επιτοκίων.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας μείωσε κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες στο 14% τα επιτόκια από τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρά τον υψηλό πληθωρισμό προτού τα παγώσει στις αρχές του τρέχοντος έτους, ενώ η τουρκική λίρα έχασε πέρυσι το 44% της αξίας της έναντι του δολαρίου.
Από τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση πάνω από το 90 των οπαδών της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος του Kemal Kilizdaroglu, των υποστηρικτών του εθνικιστικού «Καλού Κόμματος» της Meral Aksener και του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος είπαν ότι δεν πιστεύουν στην ικανότητα του Erdogan να ανατάξει την οικονομία της Τουρκίας.
Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 8,8% όσον αφορά στους οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Erdogan ενώ κυμαίνεται στο 26,3% μεταξύ των ψηφοφόρων του κυβερνητικού του εταίρου, του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης του Bahceli, σύμφωνα με την ίδια σφυγμομέτρηση.
Πάντως περισσότεροι από τους μισούς – για την ακρίβεια 53,2% - δήλωσαν εξίσου απαισιόδοξοι αναφορικά με την ικανότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ανορθώσουν την τουρκική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης