Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα σαρωτικά lockdown στην Κίνα απειλούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας - Η αυστηρή προειδοποίηση του πρωθυπουργού Li Keqiang

Τα σαρωτικά lockdown στην Κίνα απειλούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας - Η αυστηρή προειδοποίηση του πρωθυπουργού Li Keqiang
Η σταθεροποίηση της απασχόλησης έχει σημασία για τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων, είναι επίσης μια βασική στήριξη για την οικονομία ώστε να λειτουργεί σε ένα λογικό εύρος, δήλωσε ο Li, παροτρύνοντας τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν την παραγωγή με τη λήψη μέτρων καταπολέμησης του Covid.
Σχετικά Άρθρα
Ο πρωθυπουργός της Κίνας Li Keqiang μίλησε για μια εξαιρετικά "περίπλοκη και σοβαρή" κατάσταση στην απασχόληση, καθώς η χώρα επιβάλλει σαρωτικά lockdowns για να περιορίσει τις επιδημίες του κορωνοϊού, σε πανεθνική τηλεδιάσκεψη για την απασχόληση, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο Li έδωσε εντολή σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες και τις περιφέρειες να δώσουν προτεραιότητα σε μέτρα που αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες δυσκολίες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες Σάββατο 7/5, η οποία επικαλείται τα σχόλια του πρωθυπουργού.

Σταθεροποίηση της απασχόλησης

"Η σταθεροποίηση της απασχόλησης έχει σημασία για τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων, είναι επίσης μια βασική στήριξη για την οικονομία ώστε να λειτουργεί σε ένα λογικό εύρος", δήλωσε ο Li, παροτρύνοντας τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν την παραγωγή με τη λήψη μέτρων καταπολέμησης του Covid.
Οι κορυφαίοι ηγέτες της Κίνας διπλασίασαν τη στρατηγική Covid-Zero την περασμένη εβδομάδα, προειδοποιώντας κατά οποιασδήποτε προσπάθειας αμφισβήτησης της προσέγγισης που εξαρτάται από το lockdown, ακόμη και παρά το γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώθηκε απότομα τον Απρίλιο εν μέσω κλεισίματος εργοστασίων και διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Η προειδοποίηση του πρωθυπουργού για την απασχόληση ήρθε μετά την άνοδο του ποσοστού ανεργίας της χώρας στο 5,8% τον Μάρτιο, το υψηλότερο από τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στα μέσα Απριλίου.
Η Κίνα ανέφερε 4.384 νέα κρούσματα Covid-19 για τις 7 Μαΐου.
Η Σανγκάη, η οποία βρίσκεται υπό κάποιου είδους αποκλεισμό εδώ και εβδομάδες, κατέγραψε 3.975 νέες μολύνσεις, από 4.000 και πλέον ημερήσιες μολύνσεις νωρίτερα.
Ο οικονομικός κόμβος ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα αναβάλει τις εισαγωγικές εξετάσεις για τα κολέγια και τα λύκεια μέχρι τον Ιούλιο, ενώ ορισμένοι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της πόλης δήλωσαν ότι προσπαθούν να επανεκκινήσουν τα εργοστάσιά τους.

Πιστωτική στήριξη των πολιτών

Οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές στη Σαγκάη κάλεσαν τις τοπικές τράπεζες να ενισχύσουν την πιστωτική στήριξη των κατοίκων με "ευέλικτη απασχόληση", όπως οι ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων και οι οδηγοί φορτηγών, δήλωσε ο Yu Wenjian, αξιωματούχος του κεντρικού γραφείου της κεντρικής τράπεζας στη Σαγκάη.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της πόλης έχουν δανείσει 72,3 δισεκατομμύρια γιουάν (10,8 δισεκατομμύρια δολάρια) σε τομείς όπως το λιανικό εμπόριο, η εστίαση και ο τουρισμός και 33,5 δισεκατομμύρια γιουάν σε προμηθευτές υλικών και εταιρείες logistics από τον Μάρτιο, όταν ξεκίνησε το τελευταίο ξέσπασμα στην πόλη, δήλωσε ο Yu σε τακτική ενημέρωση την Κυριακή.
Προέτρεψε επίσης τις τράπεζες να επιτρέψουν στους αγοραστές κατοικιών στη Σαγκάη να καθυστερήσουν τις πληρωμές υποθηκών ή να προσαρμόσουν τα σχέδια πληρωμών για να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις του Covid.
Το Πεκίνο κατέγραψε 62 νέα κρούσματα, καθώς οι αρχές της πρωτεύουσας προσπαθούν να περιορίσουν μια ευρύτερη εξάπλωση.
Η ανατολική συνοικία Chaoyang, όπου βρίσκονται πρεσβείες και γραφεία πολυεθνικών εταιρειών, όπως η Apple Inc. και η Alibaba Group Holding Ltd., διέταξε να κλείσουν ορισμένες επιχειρήσεις που παρέχουν μη απαραίτητες υπηρεσίες, όπως γυμναστήρια και κινηματογράφοι, για να ελαχιστοποιηθούν οι μολύνσεις.

Ο Li επανέλαβε στη συνάντηση ότι η Κίνα θα προωθήσει επίσης την υγιή ανάπτυξη των εταιρειών διαδικτυακών πλατφορμών για τη στήριξη της απασχόλησης.

Ο Chen Yulu, υποδιοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη σταθεροποίηση της ανάπτυξης και θα αυξήσει τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Σε συνέντευξή του στο Xinhua που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, ο Chen δήλωσε επίσης ότι οι αρχές θα βοηθήσουν τις μικρότερες τράπεζες να αυξήσουν τη δανειοδοτική τους ικανότητα μέσω της πώλησης αέναων ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης