Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Γερμανίδα Υπουργός προειδοποιεί για τον χειρότερο λιμό μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο - «Οι τιμές των τροφίμων σε αύξηση ρεκόρ»

Αποκάλυψη: Γερμανίδα Υπουργός προειδοποιεί για τον χειρότερο λιμό μετά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο - «Οι τιμές των τροφίμων σε αύξηση ρεκόρ»
Σύμφωνα με την Schulze, «πολλές χώρες εξαρτώνται από ρωσικά και ουκρανικά αγροτικά προϊόντα»
Σχετικά Άρθρα

Η ξηρασία, η πανδημική κρίση και οι μάχες στην Ουκρανία απειλούν «να επιδεινώσουν την παγκόσμια πείνα η οποία βρίσκεται στο χειρότερο της σημείο».
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 8/5 στην εφημερίδα Bild, ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας Svenja Schulze.
Σημείωσε ότι λόγω του κορωνοϊού, των έντονων ξηρασιών και της σύγκρουσης στην Ουκρανία, «οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο έχουν αυξηθεί κατά το ένα τρίτο και βρίσκονται σε επίπεδο ρεκόρ».
«Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα υπολογίζει ότι 300 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από πείνα, και αυτές οι εκτιμήσεις προσαρμόζονται συνεχώς προς τα πάνω», πρόσθεσε ο υπουργός.
«Το μήνυμα είναι ότι αντιμετωπίζουμε τον χειρότερο λιμό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και εκατομμύρια θύματα»
Σύμφωνα με την Schulze, «πολλές χώρες εξαρτώνται από ρωσικά και ουκρανικά αγροτικά προϊόντα».

Το σιτάρι, το φοινικέλαιο, η ελαιοκράμβη ή το καλαμπόκι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την παραγωγή καυσίμων

Η ομοσπονδιακός υπουργός Ανάπτυξης Svenja Schulze (SPD) ζήτησε επίσης να σταματήσει η χρήση των καλλιεργειών τροφίμων και ζωοτροφών για την παραγωγή βιοκαυσίμων.
Ο λόγος για αυτό είναι η δραματική αύξηση των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο Schulze στην «Bild am Sonntag». 
Σε αυτό το πλαίσιο, το σιτάρι, το φοινικέλαιο, η ελαιοκράμβη ή το καλαμπόκι δεν θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιούνται για την παραγωγή καυσίμων, είπε ο Schulze - όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και διεθνώς.
«Κανείς δεν θέλει να είναι υπεύθυνος για την τροφοδοσία της πείνας στον κόσμο. 
Στα τέλη Απριλίου, η ομοσπονδιακή υπουργός Περιβάλλοντος Steffi Lemke (Πράσινοι) ανακοίνωσε στο "Augsburger Allgemeine" ότι ήθελε να μειώσει τη χρήση βιοκαυσίμων. 
Κατά συνέπεια, επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με το τμήμα γεωργίας του Cem Özdemir (Πράσινοι). 
Η βιομηχανία είχε επικρίνει την κίνηση. 
Η παραγωγή βιοκαυσίμων είναι ήδη περιορισμένη λόγω των υψηλών γεωργικών τιμών, επομένως η αγορά έχει ήδη αντιδράσει, σύμφωνα με την Ένωση της Γερμανικής Βιομηχανίας Βιοκαυσίμων (VDB).


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης