Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: O Zelensky στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 - Επιπλέον βοήθεια από Βρετανία και Γερμανία

Ουκρανία: O Zelensky στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 -  Επιπλέον βοήθεια από Βρετανία και Γερμανία
Συμμετοχή Zelensky στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της  G7

Στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7, σήμερα, Κυριακή 8/5, που θα είναι αφιερωμένη στον πόλεμο στην Ουκρανία , θα συμμετέχει και ο πρόεδρος Zelensky.
Ενόψει της τηλεδιάσκεψης στην οποία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ο ουκρανός πρόεδρος, V. Zelensky, η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει επιπλέον στρατιωτική και οικονομική βοήθεια ύψους 1,3 δισεκατομμυρίου λιρών (1,87 δισεκ. ευρώ) στην Ουκρανία.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, B. Johnson, είναι μεταξύ των κυριότερων υποστηρικτών των προσπαθειών του Κιέβου να αποκρούσουν την εισβολή των δυνάμεων της Ρωσίας που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου και μάλιστα, η κυβέρνησή του έχει προμηθεύσει τον στρατό της Ουκρανίας με αντιαρματικούς πυραύλους, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και άλλα όπλα.
Η νέα δέσμευση σχεδόν διπλασιάζει αυτή που είχε γίνει μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση Johnson, πρόκειται για τη μεγαλύτερη δημόσια δαπάνη του Ηνωμένου Βασιλείου για οποιονδήποτε πόλεμο, έπειτα από αυτούς στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
«Η βάρβαρη επίθεση του (προέδρου της Ρωσίας) του Putin δεν προκαλεί μόνο ανείπωτη καταστροφή στην Ουκρανία, απειλεί επίσης την ειρήνη και την ασφάλεια σε όλη την Ευρώπη», σημείωσε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν ο B. Johnson, ο οποίος μίλησε στο ουκρανικό κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Γερμανία: Χορήγηση επιπλέον οικονομικής βοήθειας 63 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

Τη χορήγηση επιπλέον οικονομικής βοήθειας 63 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης της Γερμανίας.
«Είναι σημαντικό για μένα η Γερμανία να βοηθά την Ουκρανία, όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά για να γίνει η ζωή του ουκρανικού λαού κάπως πιο υποφερτή», εξήγησε η υπουργός Ανάπτυξης Svenja Schulze, στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
«Για αυτόν τον λόγο, αυξήσαμε το πρόγραμμα άμεσης βοήθειας στην Ουκρανία από τα 122 στα 185 εκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε η Svenja Schulze, σημειώνοντας πως το ποσό «θα αξιοποιηθεί για να αποκατασταθεί η παροχή πόσιμου νερού» και για «να ανοικοδομηθούν κατεστραμμένα διαμερίσματα, σχολεία και νηπιαγωγεία».
«Άλλα υπουργεία δίνουν ακόμη περισσότερα χρήματα και θα κάνουμε κι άλλα. Όταν σταματήσουν να πέφτουν οι βόμβες, η Γερμανία θα βοηθήσει, θα προσφέρει δισεκατομμύρια για την ανοικοδόμηση. Το υπουργείο μου ήδη προετοιμάζεται γι’ αυτό», τόνισε.

Τηλεδιάσκεψη G7

Η σημερινή συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης της G7 θα είναι αφιερωμένη κυρίως στην κατάσταση στην Ουκρανία.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση των επικεφαλής των χωρών της G7 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Καναδάς και Ιταλία) , πραγματοποιείται την παραμονή των εορτασμών του Ρώσου προέδρου V. Putin για την 77η επέτειο νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας.
Φέτος η Γερμανία έχει αναλάβει την προεδρία της Ομάδας των 7. «Η 8η Μαΐου είναι μια ιστορική ημέρα που σηματοδοτεί το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στην Ευρώπη ο οποίος έσπειρε τον τρόμο, την καταστροφή και τον θάνατο στην Ευρώπη», δήλωσε η Christian Hoffmann, , εκπρόσωπος του Scholz, στην τακτική ενημέρωση του Τύπου.

www.bankingnews.gr


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης