Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της υποπαραλλαγής BA.5 της Omicron

Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της υποπαραλλαγής BA.5 της Omicron
Σε απομόνωση η πρωθυπουργός, Jacinda Ardern, καθώς ο Clarke Gayford είναι θετικός στον κορωνοιό

Το πρώτο κρούσμα της υποπαραλλαγής BA.5 της παραλλαγής Omicron εντοπίστηκε στη Νέα Ζηλανδία, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πύλη εισόδου της χώρας.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, πρόκειται για άτομο που ταξίδεψε στη Νέα Ζηλανδία από τη Νότια Αφρική.
Σημειώνεται ότι την 1η Μαΐου, το υπουργείο Υγείας της χώρας είχε ανακοινώσει τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της υποπαραλλαγής BA.4, φορέας της οποίας ήταν και πάλι υπήκοος Νότιας Αφρικής που ταξίδεψε στη χώρα.

Σε απομόνωση η πρωθυπουργός

Στο μεταξύ, η πρωθυπουργός Jacinda Ardern ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τίθεται σε απομόνωση, καθώς ο αρραβωνιαστικός της, Clarke Gayford, είναι θετικός στον κορωνοιό.

Η εικόνα της πανδημίας

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, τις τελευταίες δύο ημέρες επιβεβαιώθηκαν 12.392 κρούσματα του SARS-CoV-2 στην κοινότητα και κατέληξαν δύο άτομα. Ο ημερήσιος μέσος όρος των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στα 7.510 κρούσματα, αυξημένος σε σχέση με την περασμένη Κυριακή (7.414).
Από την αρχή της πανδημίας στη Νέα Ζηλανδία οι νεκροί από τη νόσο έχουν φθάνει τους 860, εκ των οποίων 3 κατέληξαν το προηγούμενο 24ωρο, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 986.261 κρούσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης