Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάταια μεθοδεύουν την απομάκρυνση της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας - O Zelensky παραδέχεται δεν υπάρχει ενότητα στην ΕΕ

Μάταια μεθοδεύουν την απομάκρυνση της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας - O Zelensky παραδέχεται δεν υπάρχει ενότητα στην ΕΕ
Η αντιρωσική υστερία δεν έχει όρια και το εντυπωσιακό είναι ότι ελάχιστοι ηγέτες έχουν ορθώσει ανάστημα απέναντι σε αυτό το καταιγισμό υστερίας…

Στα όρια της παραφροσύνης οδηγείται η Δύση υπό την επήρεια του αμερικανικού παράγοντα που προσπαθεί να απομονώσει την Ρωσία.
Η αντιρωσική υστερία δεν έχει όρια και το εντυπωσιακό είναι ότι ελάχιστοι ηγέτες έχουν ορθώσει ανάστημα απέναντι σε αυτό το καταιγισμό υστερίας…
Όταν τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας και όταν επανέλθει η ομαλότητα, οι χώρες αυτές που δείχνουν υπέρμετρη υστερία, πως θα αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με την Ρωσία;

Zelensky: Δεν υπάρχει ενότητα μεταξύ των χωρών της ΕΕ στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας....

«Κατά τη γνώμη του, μέχρι τώρα, όσον αφορά τις κυρώσεις στην Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάρει ηγετική θέση, κάνοντας περισσότερα από άλλες χώρες».
«Βλέπω παρόμοια υποστήριξη στο θέμα των κυρώσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας V. Zelensky.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει μια ενιαία θέση.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν ενιαία θέση για το θέμα ορισμένων κυρώσεων» δήλωσε ο Zelensky.

Στις 4 Μαΐου, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, ανακοίνωσε το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου.
Σύμφωνα με αυτήν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υπέρ της απαγόρευσης της προμήθειας αργού πετρελαίου από τη Ρωσική Ομοσπονδία στην ΕΕ σε έξι μήνες και της εισαγωγής πετρελαιοειδών το 2023.
Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει μια πρωτοβουλία για να επιτρέψει στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία να αγοράσουν ρωσικό πετρέλαιο μέχρι το τέλος του 2024.
Ένα μήνα μετά την εισαγωγή του έκτου πακέτου, πρότεινε επίσης την απαγόρευση στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις την μεταφορά πετρελαίου ή την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για τη διασφάλιση των ρωσικών εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης πλοίων.

Οι πρεσβευτές της ΕΕ συζήτησαν τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 4 και 5 Μαΐου, αλλά δεν κατέληξαν σε κοινά συμπεράσματα.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ούτε η χώρα του ούτε η ευρύτερη κοινότητα είναι έτοιμες να επιβάλουν εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και προειδοποίησε ότι το πείσμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απειλεί να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή ενότητα.
Ως αποτέλεσμα, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγκάστηκε να αμβλύνει τις απαιτήσεις της για απαγορεύσεις στο ρωσικό πετρέλαιο.

Οι ΗΠΑ μεθοδεύουν την απομάκρυνση της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ... αλλά μάταια... 

Οι ΗΠΑ ανταποκρίνονται στην πρόταση της Ουκρανίας για απομάκρυνση της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στη μόνιμη έδρα της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
«Γνωρίζω το αίτημα της Ουκρανίας να επανεξετάσουμε τη μόνιμη έδρα της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Αλλά και πάλι, οι Ρώσοι έχουν τη μόνιμη έδρα και δεν βλέπω αυτή τη στιγμή ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε αυτό», ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος.
Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να απομονώνουν τη Ρωσία.
Οι προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας ήταν «πολύ αποτελεσματικές», είπε.
Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky επέκρινε τα Ηνωμένα Έθνη ότι δεν έκαναν πολλά για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Μάλιστα πρότεινε δύο επιλογές στον πολυεθνικό οργανισμό: να απομακρύνει τη Ρωσία από το Συμβούλιο Ασφαλείας ή να διαλύσει τα Ηνωμένα Έθνη.

«Να απομακρύνετε τη Ρωσία ως επιτιθέμενη χώρα και ως αιτία πολέμου από το να εμποδίζει τις αποφάσεις σχετικά με τη δική της επιθετικότητα, στον δικό της πόλεμο.
Και μετά κάντε ότι μπορεί να εδραιώσει την ειρήνη».
Αν δεν μπορεί να αλλάξει η μορφή του Συμβουλίου Ασφαλείας και απλά δεν υπάρχει διέξοδος, τότε η μόνη επιλογή θα ήταν να διαλυθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας»
Προκαλεί εντύπωση που επιτρέπει ο πλανήτης στον Zelensky να κάνει τέτοιες προτάσεις…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης