Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Παραμένουν στο Azovstal οι ένοπλοι Ουκρανοί – Έφυγαν οι άμαχοι

Zelensky: Παραμένουν στο Azovstal οι ένοπλοι Ουκρανοί – Έφυγαν οι άμαχοι
Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν βγει από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη φέροντας λευκή σημαία, επιβεβαίωσε η Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Περισσότεροι από 300 άμαχοι διασώθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα του Azovstal, το οποίο σφυροκοπείται από τις ρωσικές δυνάμεις εδώ και πολλές εβδομάδες, ανακοίνωσε απόψε (7/5/2022) ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Στο διάγγελμά του, αργά απόψε, ο Zelensky ότι οι αρχές τώρα επικεντρώνονται στη «δεύτερη φάση» της εκκένωσης, δηλαδή την απομάκρυνση των τραυματιών και του ιατρικού προσωπικού.
Θα εργαστούν επίσης για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για όλους τους κατοίκους της Μαριούπολης και των γύρω οικισμών.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε επίσης ότι το Κίεβο προσπαθεί να βγάλει από το Αzovstal τους υπερασπιστές του αλλά τόνισε ότι αυτό είναι «εξαιρετικά δύσκολο».

Παραμένουν εντός τα ουκρανικά στρατεύματα

Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν βγει από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη φέροντας λευκή σημαία, δήλωσε στο TASS το Σάββατο (7/5/2022) εκπρόσωπος της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.
«Κανένας από τους ουκρανούς στρατιωτικούς δεν έχει βγει με λευκή σημαία από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου», είπε.
Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων από το χαλυβουργείο Azovstal στη Μαριούπολη.
Σε ανάρτηση στο διαδίκτυο το υπουργείο ανέφερε ότι συνολικά 51 άνθρωποι διασώθηκαν κατά την τριήμερη επιχείρηση που ξεκίνησε την Πέμπτη (5/5/2022).
Το Σάββατο (7/5) απομακρύνθηκε μόνο ένας.
Οι διασωθέντες είναι 18 άνδρες, 22 γυναίκες και 11 παιδιά, σύμφωνα με τη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης