Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα άκρα – Αμερικανικές πολιτείες υπέβαλαν μήνυση κατά του Biden για λογοκρισία και καταστολή της ελευθερίας του λόγου

Στα άκρα – Αμερικανικές πολιτείες  υπέβαλαν μήνυση κατά του Biden για λογοκρισία και καταστολή της ελευθερίας του λόγου
Ισχυρίζονται ότι ο Biden και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεργάστηκαν με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube για να λογοκρίνουν συζητήσεις
Σχετικά Άρθρα

Δύο πολιτείες διοικούμενες από Ρεπουμπλικάνους κατέθεσαν μήνυση κατά του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki, του Anthony Fauci και άλλων ανώτατων αξιωματούχων της διοίκησης για φερόμενη πίεση και συνεννόηση με τους τεχνολογικούς γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με στόχο τη λογοκρισία και την καταστολή της ελευθερίας του λόγου.
Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μιζούρι Eric Schmitt
και ο ομόλογός του της Λουϊζιάνας Jeff Landry υπέβαλαν αγωγή εναντίον του Αμερικανού προέδρου και των άλλων στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Ισχυρίζονται ότι ο Biden και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεργάστηκαν με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube για να λογοκρίνουν τις συζητήσεις σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τα πάντα, από τον Covid και την εκλογική ακεραιότητα έως την ιστορία του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden, υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της παραπληροφόρησης.
Άλλοι που κατονομάζονται στη μήνυση είναι ο Γενικός Αρχίατρος Vivek Murthy, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro Mayorkas και η εκτελεστική διευθύντρια του νεοσύστατου «υπουργείου Αλήθειας, Nina Jankowicz.

Δυστοπία

Στην αγωγή τονίζεται η σημασία της ελευθερίας του λόγου, η οποία είπε ότι είναι «υψίστης σημασίας για μια υγιή κοινωνία» και προστίθεται ότι «ο λόγος, η συζήτηση και η συζήτηση ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της χώρας μας από τότε που οι Ιδρυτές των ΗΠΑ κωδικοποίησαν αυτό το δικαίωμα. στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων».
Ο Schmitt δήλωσε ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να συζητήσουν μια σειρά από θέματα, σημειώνοντας όπως οι μάσκες για τον Covid κι η διαρροή του ιού από το εργαστήριο της Wuhan.

«Η κυβέρνηση Biden έχει εμπλακεί σε μια καταστροφική εκστρατεία τόσο για να πιέσει τους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να λογοκρίνουν και να καταστείλουν την ομιλία και να εργαστούν απευθείας με αυτές τις πλατφόρμες για να επιτύχουν αυτή τη λογοκρισία σε μια άστοχη και οργουελιανή εκστρατεία. ενάντια στην «παραπληροφόρηση», είπε ο Schmitt, αναφερόμενος στο δυστοπικό μυθιστόρημα του George Orwell «1984» για ένα ολοκληρωτικό κράτος.

Η υπόθεση του υιού Biden

Κατηγορούνται ο Biden και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ότι συνεργάζονται με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για να αφαιρέσουν «αληθινές πληροφορίες που σχετίζονται με τη θεωρία της διαρροής εργαστηρίου, την αποτελεσματικότητα των μασκών, την εκλογική ακεραιότητα και πολλά άλλα».
Κατηγορείται επίσης ο Biden και άλλοι αξιωματούχοι ότι επιτέθηκαν «ψευδώς» στην ιστορία του φορητού υπολογιστή Hunter Biden με τον όρο «παραπληροφόρηση» μαζί με τεχνολογικούς γίγαντες όπως το Twitter.

Η ιστορία, η οποία δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από τη New York Post τον Οκτώβριο του 2020, περιείχε λεπτομερώς τα περιεχόμενα του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden που είχε εγκαταλειφθεί σε ένα κατάστημα επισκευής υπολογιστών στο Ντέλαγουερ και περιελάμβανε συμβιβαστικές φωτογραφίες και email σχετικά με φερόμενες διεφθαρμένες ξένες επιχειρηματικές συμφωνίες. Το Twitter χαρακτήρισε την ιστορία ως «δυνητικά επιβλαβή» και κλείδωσε τον κύριο λογαριασμό Twitter της New York Post, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε τους χρήστες του από τη δημοσίευση του συνδέσμου προς την ιστορία.

«Οι εταιρείες τεχνολογίας έχει γίνει προέκταση της Μεγάλης Κυβέρνησης του Biden και δεν προστατεύουν τις ελευθερίες των Αμερικανών. Μάλλον, καταπιέζουν την αλήθεια και δαιμονοποιούν αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά», είπε ο Landry. Οι ενάγοντες ζητούν από το Δικαστήριο να αποφανθεί, εάν ο Biden και άλλοι κατηγορούμενοι , υπερέβησαν τις νόμιμες εξουσίες τους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης