Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ απεργάζονται σχέδια πολωνικής εισβολής στη δυτική Ουκρανία – Καταστροφική εξέλιξη, σε ετοιμότητα η Λευκορωσία

Ρωσία: Οι ΗΠΑ απεργάζονται σχέδια πολωνικής εισβολής στη δυτική Ουκρανία – Καταστροφική εξέλιξη, σε ετοιμότητα η Λευκορωσία
Σε κατάσταση ετοιμότητας ο στρατός της Λευκορωσίας για μία πολωνική εισβολή στη Λευκορωσία
Σχετικά Άρθρα

Σχέδια πολωνικής εισβολής στη δυτική Ουκρανία φαίνεται να εξυφαίνουν οι ΗΠΑ με τη Βαρσοβία να καθορίζει την εν λόγω περιοχή ως «ιστορικά εδάφη».
Την πληροφορία αυτή έκανε γνωστή ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Sergei Naryshkin.
Η Ρωσία δεν συμφωνεί με μια τέτοια εξέλιξη, καθώς αυτό θα ενισχύσει τα αντιρωσικά αισθήματα στην Πολωνία και θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση της Ουκρανίας.

Lukashenko: Στον πόλεμο και η Λευκορωσία

Στην υποτιθέμενη αυτή εξέλιξη δεν συμφωνεί η Λευκορωσία. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Associated Press, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko, δήλωσε ότι η παρουσία των πολωνικών στρατευμάτων στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας θα ωθήσει τη Λευκορωσία να αναλάβει αποφασιστική δράση.
«Ο διαμελισμός της Ουκρανίας είναι ήδη στο μυαλό μου.
Οι ίδιοι οι Ουκρανοί δεν είναι σε θέση να αντισταθούν στους λεγόμενους σημερινούς συμμάχους.
Επομένως, δεν αποκλείω ότι εμείς, οι τρεις σλαβικοί λαοί (Λευκορώσοι, Ουκρανοί και Ρώσοι), θα πρέπει να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα της Ουκρανίας», είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

«Θα κερδίσει η Ρωσία»

Την ίδια στιγμή, ο Lukashenko δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι Ρώσοι θα κερδίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και αυτό το γνωρίζει και η Ουάσιγκτον.
Εν τω μεταξύ, συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο από την Πολωνία, η Λευκορωσία αναπτύσσει την αμυντική ικανότητα των στρατευμάτων της.
Έτσι, στις 4 Μαΐου, ξεκίνησε μια ξαφνική δοκιμή της απάντησης των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας.
Ο Λευκορωσικός στρατός εξασκείται στην ετοιμότητα μάχης και εκπαιδεύεται στην εκτέλεση διαφόρων ειδών επιχειρησιακών καθηκόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης