Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αμερικανικά οπλικά συστήματα στο Kharkiv – Blinken (ΗΠΑ): Η Ρωσία διαστρεβλώνει την ιστορία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αμερικανικά οπλικά συστήματα στο Kharkiv –  Blinken (ΗΠΑ): Η  Ρωσία διαστρεβλώνει την ιστορία
Blinken (HΠΑ): Η Ρωσία διαστρεβλώνει την ιστορία... τι μήνυμα έστειλε για την 77η επέτειο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη

(upd 4) Σε μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση που είχε ως συνέπεια να καταστραφούν αμερικανικά οπλικά συστήματα στο Kharkiv της Βόρειας Ουκρανίας, προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις ενώ η Μόσχα προειδοποιεί την Ουάσινγκτον για τους κινδύνους της άμεσης εμπλοκής στον πόλεμο.
Η επιχειρησιακή - τακτική και η στρατιωτική αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξε 18 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 7 Μαίου 2022, συμπεριλαμβανομένων θέσεων διοίκησης, περιοχές συγκέντρωσης προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και αποθήκες πυρομαχικών, στην περιοχή του Kharkiv καθώς και πέντε περιοχές συγκέντρωσης προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, τρεις αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων κοντά στο χωριό Dachnoye, στην περιοχή της Οδησσού».

Μεγάλο χτύπημα σε αμερικανικά οπλικά συστήματα

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια μεγάλη αποθήκη στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Bogodukhov, όπου υπήρχαν αμερικανικά οπλικά συστήματα, στην περιοχή του Kharkiv.
Σύμφωνα με τις ρωσικές δυνάμεις, ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, σκοτώθηκαν έως και 280 ουκρανοί στρατιώτες, 48 μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αποδεκατίστηκαν.

Αποθήκη πυρομαχικών στο Donetsk

Επιπλέον, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας έπληξαν πέντε περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και μια αποθήκη πυρομαχικών στο Donetsk στην περιοχή του Donbass.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην περιοχή της περιοχής Mykolaiv, καθώς και στις περιοχές των οικισμών Krasnogorovka, Yasinovatoe, Signalnoe, Lugansk και Zugres της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Cherneshchina, στην περιοχή Kharkiv, Olgino και στην περιοχή του Kherson.
Επίσης πάνω από την πόλη Raisins της περιοχής Kharkiv αναχαιτίστηκαν εννέα εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών Smerch και τρεις ουκρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U.

Πύραυλοι και πυροβολικό των χερσαίων δυνάμεων κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης κατά τη διάρκεια της νύχτας 7 Μαίου 2022 έπληξαν 240 στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Πύραυλοι και πυροβολικό έπληξαν 44 θέσεις διοίκησης και 196 προπύργια ουκρανικών στρατευμάτων, περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας».

Με πυράλους Iskander το χτύπημα

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυραύλους Iskander για να καταστρέψουν τα όπλα που διοχετεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και να εξοντώσουν τα στρατεύματα της 58ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού της Ουκρανίας στην περιοχή του Χάρκοβο (Kharkiv), δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Igor Konashenkov. το Σάββατο (7/5/2022).

«Μια μεγάλη συγκέντρωση όπλων και μαχητικού υλικού που παραδόθηκε από τις ΗΠΑ και τις δυτικές χώρες, καθώς και το στρατιωτικό προσωπικό της 58ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν εξαλειφθεί με επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander κοντά στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Krasnograd και Karlovka. στην περιοχή του Χάρκοβο», είπε ο Konashenkov.

Ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις Ρωσικά αεροσκάφη κατέρριψαν ένα βομβαρδιστικό Su-24, ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27, τρία ελικόπτερα Mi-8 με αλεξιπτωτιστές και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar-TB2 που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στο νησί Snake, δήλωσε ο Konashenkov.

Ρωσικοί πύραυλοι, στρατεύματα πυροβολικού Τα πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας έπληξαν 276 στόχους που ανήκουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τις τελευταίες 24 ώρες κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο Konashenkov.

«Τα στρατεύματα πυραύλων και πυροβολικού έπληξαν 31 σημεία διοίκησης και 245 προπύργια των περιοχών συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και μαχητικού υλικού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τις τελευταίες 24 ώρες», είπε.

Στο Azovstal οι ένοπλοι

Περισσότεροι από 300 άμαχοι διασώθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα του Azovstal, το οποίο σφυροκοπείται από τις ρωσικές δυνάμεις εδώ και πολλές εβδομάδες, ανακοίνωσε απόψε (7/5/2022) ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky
Στο διάγγελμά του, αργά απόψε, ο Zelensky ότι οι αρχές τώρα επικεντρώνονται στη «δεύτερη φάση» της εκκένωσης, δηλαδή την απομάκρυνση των τραυματιών και του ιατρικού προσωπικού.
Θα εργαστούν επίσης για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για όλους τους κατοίκους της Μαριούπολης και των γύρω οικισμών.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε επίσης ότι το Κίεβο προσπαθεί να βγάλει από το Αzovstal τους υπερασπιστές του αλλά τόνισε ότι αυτό είναι «εξαιρετικά δύσκολο».
Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν βγει από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη φέροντας λευκή σημαία, δήλωσε στο TASS το Σάββατο (7/5/2022) εκπρόσωπος της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.
«Κανένας από τους ουκρανούς στρατιωτικούς δεν έχει βγει με λευκή σημαία από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου», είπε.
Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης των αμάχων από το χαλυβουργείο Azovstal στη Μαριούπολη.
Σε ανάρτηση στο διαδίκτυο το υπουργείο ανέφερε ότι συνολικά 51 άνθρωποι διασώθηκαν κατά την τριήμερη επιχείρηση που ξεκίνησε την Πέμπτη (5/5/2022).
Το Σάββατο (7/5) απομακρύνθηκε μόνο ένας.
Οι διασωθέντες είναι 18 άνδρες, 22 γυναίκες και 11 παιδιά, σύμφωνα με τη Μόσχα.



Ποιες οι απώλειες των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει τα εξής ουκρανικά οπλικά συστήματα

112 ελικόπτερα,
152 αεροσκάφη,
762 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα,
295 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα,
1.895 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,
333 εγκαταστάσεις πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης,
1.364 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, καθώς και
1.716 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.
z1_10.png

z2_7.png

z3_7.png

z4_7.png

Blinken (HΠΑ): Η Ρωσία διαστρεβλώνει την ιστορία... τι μήνυμα έστειλε για την 77η επέτειο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ A. Blinken σε γραπτή δήλωση για την 77η επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, υποστήριξε ότι η Ρωσία «προσπαθεί να διαστρεβλώσει την ιστορία σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει» την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Συντάσσομαι με τους συμπατριώτες μου και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στην προετοιμασία για τον εορτασμό της 77ης επετείου της Νίκης στην Ευρώπη.
Μαζί τιμούμε την κοινή ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα όλων των στρατιωτών και των πολιτών που οδήγησαν τους Συμμάχους στη νίκη επί των Γερμανών.
Ανηλεώς σκοτώνοντας δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτόν τον κατακτητικό πόλεμο που διεξάγεται από έναν δεσπότη που επιδιώκει να υποδουλώσει τους γείτονές του και επιβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα και την απανθρωπιά που συνεχίζει να καταστρέφει τον κόσμο μας σήμερα», είπε ο Blinken.

Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου «ο αμερικανικός λαός ενώθηκε με τους γενναίους πολίτες πολλών άλλων χωρών που πολέμησαν με θάρρος σε όλα τα μέτωπα της Ευρώπης».
Ωστόσο, η κοινή μας νίκη δεν έφερε κοινή ελευθερία και ευημερία για όλους.
Ενώ δικαίως γιορτάζουμε την απελευθέρωση πολλών χωρών από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους, είναι σημαντικό να δώσουμε επίσης προσοχή σε εκείνους που αναγκάστηκαν να υποφέρουν υπό την τυραννία πολλοί περισσότερες δεκαετίες μέχρι να βρουν επιτέλους την ελευθερία να επιλέξουν τον δικό τους δρόμο», συνέχισε ο Blinken.

«Καθώς ο πόλεμος μαίνεται ξανά στην Ευρώπη, πρέπει να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε αυτούς που προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ιστορική μνήμη για να προωθήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες.
Η νίκη των Συμμάχων επί των Ναζί θα πρέπει να τιμηθεί ως νίκη συλλογικού ηρωισμού και αυτοθυσίας, πρόσθεσε ο επικεφαλής του State Department.
Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η ρωσική ηγεσία «προσπαθεί να διαστρεβλώσει την ιστορία σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει» τη διεξαγωγή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Όσοι μελετούν το παρελθόν γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και ο γενναίος ουκρανικός λαός ενσαρκώνουν το πνεύμα εκείνων που κέρδισαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ειρηνική Ευρώπη», είπε ο Blinken.

Προέτρεψε «να πούμε την αλήθεια για το παρελθόν και να στηρίξουμε όλους εκείνους που αυτή τη στιγμή υπερασπίζονται την ελευθερία».
«Η διατλαντική κοινότητα που δημιουργήσαμε με συμμάχους και εταίρους ήταν και παραμένει ένα κρίσιμο στοιχείο για την πρόοδό μας προς ένα πιο ασφαλές, δίκαιο και ευημερούν μέλλον», συνόψισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ρωσία: Οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, κάτι που ισοδυναμεί, σύμφωνα με τον ίδιο, με άμεση αμερικανική εμπλοκή στη στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας.
«Η Ουάσιγκτον ουσιαστικά συντονίζει και αναπτύσσει στρατιωτικές επιχειρήσεις, έτσι συμμετέχει άμεσα στις στρατιωτικές δράσεις εναντίον της χώρας μας», έγραψε ο Vyacheslav Volodin στον λογαριασμό του στο Telegram.
Ο Volodin είναι γνωστός υπέρμαχος αυτού που η Μόσχα αποκαλεί την «ειδική επιχείρησή της» στην Ουκρανία.

Ξένοι σύμβουλοι στην Ουκρανία

Ο ίδιος δήλωσε πως ξένοι σύμβουλοι εργάζονται στην Ουκρανία από τότε που σημειώθηκε αυτό που ονόμασε «πραξικόπημα», σε μια προφανή αναφορά στη δημοκρατική εκλογή του προέδρου Zelensky το 2019.

Η Ουάσιγκτον και ευρωπαϊκές χώρες της συμμαχίας του ΝΑΤΟ έχουν προμηθεύσει το Κίεβο με βαρέα όπλα για να το βοηθήσουν να απωθήσει τη ρωσική επίθεση, η οποία οδήγησε στην κατοχή τμημάτων της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, όχι όμως του Κιέβου.
Εντούτοις, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν επανειλημμένως πει ότι δεν θα πάρουν οι ίδιοι μέρος στις εχθροπραξίες, προκειμένου να μην συμμετάσχουν στη σύρραξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης